zaterdag 14 mei 2011

Onderwijs-Rutte: 3-0 (Tussenstand kabinet Rutte)

Onze minister-president, de minister-president van alle Nederlanders zit deze week precies een half jaar op het pluche van zijn minister-presidentiële troon in het Torentje op het Binnenhof.
In de Volkskrant is er daarom een artikel opgenomen waarin de tussenstand wordt besproken.Oftewel: wat heeft het kabinet bereikt?
In het artikel staat onder meer: "Rutte kan nu al een aantal zaken op zijn conto schrijven. Zo roemt 'de Haagse kaasstolp' zijn openheid en energieke optreden. Ook wist hij succesvol een meerderheid te vergaren voor een nieuwe missie in Afghanistan. En ja:

- Er mag in sommige café's gerookt worden.
- Op de Afsluitdijk mag je 130 kilometer per uur rijden.
- De politie hoeft niet meer te voldoen aan bonnenquota.

De rapportcijfers die Rutte krijgt zijn dan ook hoog."


Alexander Pechtold van D66 denkt hier anders over blijkens een artikel op NU.nl met als titel "Rutte tast fundament parlement aan"
Pechtold is teleurgesteld in het overzicht van zes kantjes over de voortgang van de kabinetshervormingen.
Pechtold op NU.nl: "Een rapportage van niets. Het is broddelwerk. Dit kabinet is toch van afspraak is afspraak? Waar blijven de feiten dan? Het vorige kabinet gaf met de kleuren groen, oranje en rood aan in hoeverre beleid op schema lag. Die stoplichten waren misschien een beetje lachwekkend, maar het was in elk geval iets. Bij Rutte wordt helemaal niets verantwoord. Zelfs op de favoriete punten van dit kabinet, veiligheid en immigratie, is voortgang onduidelijk. Dan had ik nog meer aan die stoplichten van Balkenende. Op deze manier wordt de Kamer in de kou gezet.

Wij van wijzijnverbijsterd denken er ons het onze van. Wij kijken, als het gaat om een tussenstand gaat, natuurlijk naar wat we aan prestaties hebben gezien op het gebied van onderwijs.
En daar zijn we gauw klaar mee: GEEN
Geen enkel positief resultaat is er te melden op het gebied van onderwijs.

Moeten we nog terug halen wat er wel is gebeurd door het kabinet Rutte? Moeten we terug halen dat minister van Bijsterveldt al sinds haar aantreden met haar neoliberale trawanten van PVVD en CDA het Speciaal onderwijs naar de knoppen probeert te helpen? Dat ze een brief heeft gestuurd met haar plannen voor (zogenaamd) Passend onderwijs en de bezuinigingen waar het hele veld over heen viel, dat er een demonstratie is geweest waar ze zich niks van aan heeft getrokken, dat haar vrinden Ton Elias, Kathleen Ferrier en Harm Beertema vanaf januari met verkeerde cijfers keihard gedebatteerd hebben, dat ze keihard gelogen hebben over de groei van het aantal zorgleerlingen, dat ze er niet aan denken om excuus aan te bieden en dat het een schimmige bende is, waar dadelijk niemand meer weet waar we staan.
Nee, daar gaan we het niet over hebben.

Dat er nog steeds KEIHARD wordt gewerkt in het onderwijs, ondanks alle bagger en ellende, die we over ons heen hebben gehad (het vooruitzicht van ontslagen, van weggestuurde collega's), ondanks het feit dat de leerkrachten door Ton Elias namens de regeringspartijen als een stelletje incompetente hobbyisten zijn neergezet, en ondanks het gebrabbel van K4 Kathleen Ferrier en de zichzelf verloochenende Harm Beertema (kukelekuu) als (voormalig) bestuurslid van BON, dat het belang van het kind nog steeds voorop staat en de kwaliteit nog steeds omhoog gaat in het onderwijs, dat is GEEN verdienste van Rutte.
Dat kan hij NIET op zijn conto bijschrijven.
Dat doet het onderwijs namelijk helemaal zelf, niet dankzij, maar ondanks dit kabinet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten