zaterdag 14 mei 2011

Jeroen Dijsselbloem kent de feiten wel ... (De politiek spreekt)

Langzaam begint in de politiek door te dringen wat Marja en haar trawanten het onderwijs hebben geflikt. Uiteindelijk kunnen ze het wenden of keren zoals ze willen, maar vaststaat dat ze de kluit hebben belazerd, maar ook dat dit voor de minister geen reden is om de plannen te wijzigen.

De brief die Marja eerder heeft gestuurd over het jaar uitstel van de bezuinigingen is gedateerd op 13 april, en de brief over het gegoochel met getallen blijkt gedateerd op 17 april.
Nu is het natuurlijk niet zo, dat de minister, gelijk de iPads van de eerste generatie, niet kan multitasken.
Ze is natuurlijk op, laten we zeggen 11 april, niet alleen bezig geweest met het uitstel van de bezuinigingen. Ze was natuurlijk tegelijk bezig met het gegeven dat de basis voor de bezuinigingsplannen absoluut niet klopte.
Het KAN NIET dat het één los gezien kan worden van het andere.

Nou hebben wij van wijzijnverbijsterd ons de afgelopen dagen toch wel een beetje verbaasd dat er vanuit de politiek niet bovenop is gesprongen. Het zal wel te maken hebben met het paasreces, het kerstreces, het zomerreces, het voorjaarsreces, het herfstreces of met de zomersluiting van het parlement. En dan vinden ze dat WIJ veel vakantie hebben.

Maar gisteren was er toch een eerste interview met Jeroen Dijsselbloem, de woordvoerder onderwijs van de PvdA in de Tweede Kamer.
Hij werd geïnterviewd in het radioprogramma "Villa VPRO".
Dijsselbloem stelt in dit interview bijvoorbeeld: "Het meetellen van leerlingen met een leerachterstand is echt het opkloppen van cijfers" en "het gebruiken van die 3,7 miljard, wat Mark Rutte ook doet, is echt gewoon de cijfers verdraaien".

Luister hieronder naar het interview (geen beeld, alleen geluid).

3 opmerkingen:

  1. Duidelijke reactie van Dijsselbloem je begint het zowaar te begrijpen dit gekonkel en gefoesel Miek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 17 april was een zondag............... was de Bijenkorf zeker gesloten, kon Marja daar niet met haar vriendinnen heen en is ze maar DE brief gaan schrijven aan de keukentafel? Dat gelooft toch niemand!Die brief was vóór dat weekend al af natuurlijk. Hé, dat is wel heel dicht bij die andere datum in april!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik moet de laatste dagen ook steeds denken aan dat vreselijke debat over de bezuinigingen in februari. Laten we vooral niet vergeten met ons allen dat Mark Rutte toen weigerde naar de Kamer te komen, ondanks herhaalde dringende pogingen van de oppositie. En waarom wilde Mark Rutte niet komen: omdat hij vond dat Marja van Bijsterveldt vakbekwaam genoeg was om het zonder hem te doen............ Nou, dat hebben we geweten hoe het zit met de vakbekwaamheid van deze minister. Mark Rutte, waar blijft u nu? U moet eigenlijk ook sorry zeggen: aan alle kwetsbare kinderen van Nederland, aan het hele onderwijsveld, aan de ouders van deze kinderen en aan de oppositie! En aan Ton Elias wil ik dit weekend eigenlijk helemaal niet denken....Natasja.

    BeantwoordenVerwijderen