zondag 3 april 2011

Morgen gebeurt het

Voor de ietwat ouderen onder u is het een bekende zin; "Morgen gebeurt het". In de jaren '50 een van de eerste science fiction series ooit.
De serie werd (live) uitgezonden in zwart-wit (voor de jongeren onder u: vroeger werd alles uitgezonden in zwart-wit en waren er maar 2 televisie-netten: Nederland 1 en Nederland 2)

"Morgen gebeurt het" kan je dan ook met gemak associëren met science fiction, met gebeurtenissen die bezijden de waarheid vallen en die zeer weinig realiteit bevatten.

Morgen gebeurt het echter wel. Het ministerie van onderwijs begint een marathonsessie met 160 bijeenkomsten: 80 voor het po en 80 voor het vo.

Morgen is de eerste bijeenkomst, en we hebben geluk: we zijn uitgenodigd. Ik mag namens het bestuur. Echter: alleen de besturen zijn uitgenodigd. Alleen.... denk nou als bestuur niet dat het een exclusieve uitnodiging is. Morgen zijn er...... 70(!!) besturen uitgenodigd voor de bijeenkomst in Rotterdam. ZEVENTIG besturen. HIER staat de lijst.. Het gaat dan ook om alle scholen en besturen in deze regio (KAARTJE) Per bestuur zijn er 2 afgevaardigden welkom. Dat zijn dus 140 mensen voor een bijeenkomst van 2 uur. Als je dan de agenda bekijkt beginnen we met onszelf voor te stellen..... en dan is de tijd op. Er is namelijk maar 2 uur beschikbaar. En op de agenda is te zien dat Marja.... eeeh ik bedoel haar ambtenaren een groot deel nogmaals de plannen uiteen zullen zetten.
Maar die weten we toch al? 300 miljoen bezuinigen, een beetje sneller dan aanvankelijk gepland, om vooral al die leerlingen met een handicap buiten spel te kunnen zetten.

En dan de hamvraag: gaan ze wat doen met alle informatie? "Morgen gebeurt het", science fiction, weet je wel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten