donderdag 14 april 2011

Charme-offensief van Marja

Wekenlang hebben we gehoord: "regeerakkoord is regeerakkoord", "de 300 miljoen staat", "afspraak is afspraak" en meer van dit soort onbuigzame taal.
Marja heeft zich erin gespecialiseerd, en voor haar was het eigenlijk wel makkelijk omdat ze dan niet met argumenten aan hoefde te komen. Dat kan ze namelijk niet zo goed, discussiƫren.
Echter, na de koehandel met de SGP (het wordt steeds duidelijker dat ze hebben gezegd "we stemmen in de eerste kamer alleen VOOR als jullie de bezuinigingen een beetje uitstellen en temporiseren") durft ze weer naar buiten. Ze voelt zich weer Supermarja en gaat erop uit.
Op de eerste dag naar haar gedeeltelijke ommezwaai is ze naar "de Bodde" gegaan. Jawel, de school van Kelly. Deze ZMLK-leerling had onze minister een brief geschreven, en Marja was niet gediend van de toon in deze brief.

Maar.... alles is weer goed!

Maar.... alles is weer goed? Is dat nou wel zo?
We moeten nou niet doen alsof Marja opeens een held is, die het onderwijs heeft gered. We moeten wel alert blijven, bij de pinken en bij de les. Want uiteindelijk staat het in de brief die Marja naar de tweede kamer heeft gestuurd: het doel blijft hetzelfde, we gaan gewoon 300 miljoen bezuinigen.

Dus wij van wijzijnverbijsterd zeggen: OP DE BARRICADEN! We geven niet op. Geen uitstel maar afstel!

3 opmerkingen:

  1. Trouwblogaflevering 'Uitnodiging' is misschien ook iets dat in de verte een broer lijkt van een eenmalig charme-offensief. Dat is omdat verbijstering en woede mijn gezondheid aantoonbaar schaden. Daarom uit ik het lief ;-). Bovendien bereikte ik met zo'n tactiek in het verleden al mensen. Ik heb bijvoorbeeld in de auto al eens drie verkeersovertredingen tegelijk begaan en toch geen boete gekregen.

    Ik sta volledig achter actievoerders die wat duidelijker taal spreken en steun ook deze site helemaal. Plus jullie afleveringen op de onderwijsblog van Trouw! Laat jullie horen....
    'AnnaPO'

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down15 april 2011 om 08:57

    Wat een rare vertoning, om toch ineens bij de Bodde langs te gaan.
    Wil ze zo de lucht klaren? Of zichzelf ervan doordringen dat het idd kinderen met een vlekje zijn? Ik snap er niks van iig... en zeg ook: we moeten doorgaan. Op naar de Tweede Kamer met allemaal vlekjeskinderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier krijg ik vlekken van!

    BeantwoordenVerwijderen