donderdag 14 april 2011

Politiek imagokarretje (bericht VOS/ABB)

Aansluitend op onze eigen analyse over de dubbelrol van de SGP willen wij iedereen wijzen op de berichtgeving op de site van de vereniging voor openbare en algemeen toegankelijke scholen, VOSS/ABB, die eenzelfde strekking heeft.

In de reactie op de gisteren aangekondigde temporisering van de beoogde bezuinigingen, concludeert VOSS/ABB: "Het onderwijs moet oppassen dat het zich door de temporisering van de bezuiniging niet voor het politieke imagokarretje van de minister laat spannen. De koerswijziging lijkt vooral politiek gemotiveerd, zonder dat Van Bijsterveldt zich echt druk maakt om de kwaliteit van het onderwijs voor zorgleerlingen. Het zou veel beter zijn als zij niet bezuinigt, maar investeert in passend onderwijs."

Wat ons van wijzijnverbijsterd betreft is deze rake waarschuwing zeker op zijn plaats binnen de euforische stemming die her en der nu heerst.

Lees hier het gehele bericht van VOSS/ABB.

1 opmerking:

  1. Ben ook bang dat veel mensen zich blij maken met een dode mus. Wat betekend het voor oze kinderen? Ambulante begeleiding verdwijnt al, REC's worden opgeheven en expertise centra bijv van autisme! Bonden gaan zich nu beraadslagen op de aktie van 19 mei...Ik zeg WEL aktie tegen de inhoud van de plannen!!! Dit is precies wat ze willen!

    BeantwoordenVerwijderen