dinsdag 8 maart 2011

Weer een foute meneer

Dan hebben we daar nog een staatssecretaris "op onderwijs". Zijn naam, Halbe (als je Duits praat weet je wat dit betekent) geeft niet al te veel vertrouwen.
Halbe Zijlstra dus, mag zich blijkbaar van zijn baas, onze tante Marja, bezighouden met de prestatiebeloning.
Nou hoop je dat iemand dan weet waar hij over praat. Dat je bijvoorbeeld een doordacht plan op tafel legt, of in ieder geval een plan waar alle partijen zich in kunnen vinden.
Er wordt namelijk 250 miljoen geherinvesteerd in het onderwijs. Dat geld komt uit het speciaal onderwijs, en is feitelijk het salaris van zo's 5000 ambulant begeleiders.

Halbe heeft bedacht dat 1 op de 20 leraren als "excellent" moet gaan worden aangemerkt. Die superleerkracht heeft onmetelijke mazzel. Hij krijgt namelijk forse salarisverhoging, een dag ambulante tijd (het woord ambulant gebruiken we verder niet meer uit respect voor alle collega's die er worden uitgeschopt) en geld om in de school of zichzelf te investeren.

De POraad heeft er wel een mening over:

De PO-Raad is zeer verbaasd over de manier waarop staatssecretaris Zijlstra een experiment met prestatiebeloning vorm gaat geven. Hij gaat op de stoel van de werkgevers in het onderwijs zitten. "Blijkbaar kan de staatssecretaris vanuit Den Haag vaststellen dat 1 op 20 leraren excellent is en een ‘rugzakje’ van 25 duizend euro verdient."
Volgens berichten uit de pers stelt de staatssecretaris voor dat 1 op 20 leraren het 'etiket' excellent krijgt. Daarbij is precies vastgesteld hoe deze leraar extra beloond moet worden. De PO-Raad vindt dat het niet zo kan zijn dat vanuit Den Haag een blauwdruk wordt opgelegd voor het gehele onderwijsveld.
Het beoordelen en belonen van leraren moet onderdeel zijn van het personeelsbeleid en onderwijskundig beleid van de school.

En daar sluiten wij ons bij aan.
Ons personeelsbeleid is voorlopig een drama omdat we alleen maar mensen moeten ontslaan. Heel veel mensen moeten ontslaan, en dat vooral om Halbe zijn hobby, de prestatiebeloning te bekostigen.

3 opmerkingen:

  1. Tja, niks aan toe te voegen dus...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en die andere 19 dan? Iets minder excellent ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down9 maart 2011 om 16:10

    Jemig, wat heeft hij nou weer verzonnen?? Er zal hopelijk toch wel een politicus wakker worden en zeggen dat dat niet kan!?!?? Wat een L@L!!

    BeantwoordenVerwijderen