woensdag 23 maart 2011

Verkeerde beeldvorming?

Hahaha, het wordt toch ook steeds maller met Marja en haar ambtenaren. Hoe mistig wil je het hebben.
Marja beantwoordt op 22 maart de kamervragen van Jeroen Dijsselbloem (PVDA), u weet wel, die van de commissie met de aanbevelingen die Marja nu stuk voor stuk in de vuilnisbak werpt, naar aanleiding van de berichten dat scholen zorgleerlingen weigeren.

En wat zegt ze? Natuurlijk dat de soep niet zo heet gegeten wordt, dat het maar om twaalf incidenten gaat en (en let nu goed op) "dat er een verkeerde beeldvorming is ontstaan".
Dit vindt Marja erg zorgelijk en daarom "wil ik scholen, ouders en schoolbesturen van de juiste informatie voorzien. Aan alle scholen voor basis- en voortgezet onderwijs zal ik een brief sturen om feitelijke informatie te geven".

Maar Marja, die brief hebben we toch al? Die brief waarin de juiste cijfers staan met betrekking tot de gemiddeld 22% die de scholen moeten inleveren, waardoor er minder handen & meer leerlingen in de klas komen, waardoor de scholen niet meer optimaal tegemoet kunnen komen aan de leervraag van juist de zwakkere leerlingen? Waardoor de leerkrachten veel sneller tegen het plafond zitten omdat ze niet meer kunnen doen wat ze juist zo graag willen: deze kinderen een kans bieden zich ten volle te kunnen ontplooien?

Of, wacht, bedoelt Marja nu te zeggen dat ze eerder NIET de juiste en feitelijke informatie heeft gegeven? Geeft Marja nu toe dat ze inderdaad vreselijk heeft gegoocheld met cijfers en een mist van "halve waarheden" heeft opgetrokken? Maar dat wisten we toch al?

Nee, natuurlijk wil Marja dit niet zeggen, sterker: ze zou wel gek zijn om haar ongelijk toe te geven. Dan kan ze immers gelijk haar biezen pakken. Alhoewel, met het huidige gebrek van de gedoogcoalitie aan werkelijk dualisme zal het zo'n vaart niet lopen: zes handen op één buik.

Toch wel weer sterk van Marja: het ligt weer bij iedereen behalve bij zichzelf.
"Uit de berichten in de pers blijkt dat er een verkeerde beeldvorming is ontstaan" en "Als scholen zorgleerlingen weigeren vind ik inderdaad zorgwekkend. Dit leidt tot onrust en dat is niet goed".
Néé, mevrouw van Bijsterveldt, úw plannen tot snoeihard bezuinigen leiden tot onrust en já, dat is zeker niet goed.
Aan u dus om de boel recht te zetten.

Niet door opnieuw onjuiste, foutieve of zelfs verzonnen en gelogen informatie (in 160 onnodige bijeenkomsten) maar slechts door één simpele handeling: een vette streep door uw rampzalige en schandalige plannen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten