maandag 28 maart 2011

Resolutie: Terugkeer van de C in (C)DA ?

Vanmiddag om 16.00 uur is het zo ver. Het aftellen is begonnen.
Nee, wij van wijzijnverbijsterd hebben het dan niet over de meltdown van de tweede reactor in Fukushima I, wat natuurlijk uiteindelijk wel van een nog groter belang is. We hebben het dan ook niet over een eventuele inname van Tripoli, Libiƫ, door de rebellen. Zelfs niet over een bekendmaking waarom een zekere "Paul" nu zo belangrijk was om er zelfs een soevereiniteitsschending voor over te hebben en er de levens van drie Nederlandse militairen voor op het spel te zetten.
Nee, wij tellen terug naar het uur nul, waarop een resolutie van een groep kritische CDA-ers (jazeker, die zijn er, echt waar, en met meer ruggengraat dan Kathleen Ferrier) op de site van het CDA gepubliceerd zal worden. De letterlijke inhoud is nog onbekend, maar zeker is dat de resolutie zich richt TEGEN de plannen van Marja van Bijsterveldt (en steun en toeverlaat, en meesterbrein Fons Dingelstad) om 300 miljoen te bezuinigen op het passend onderwijs (hetgeen uiteindelijk met name het speciaal onderwijs onmogelijk gaat maken).

Steeds meer stemmen binnen het CDA laten zich horen tegen de maatregelen die deze regering Rutte I neemt op het gebied van zorg, sociale wetgeving en onderwijs. Dit omdat deze regering, mede mogelijk gemaakt door het plaatsnemen van onze machtsbeluste Maxime in de coalitie, er op uit lijkt te zijn om alle economische malaise veroorzaakt door banken, zorgverzekeraars, pensioenfondsen en grote bedrijven op een schandalige wijze af te wentelen op de meest zwakken van onze samenleving. En dat ook nog het liefst binnen de kortst mogelijke tijd.
Men heeft haast, onchristelijke haast.
Niets rentmeesterschap, korte-termijndenken en inderhaast cashen lijkt het motto.
Waarschijnlijk ziet men door de forse winst van de oppositie in Frankrijk en Duitsland in het weekend de bui al hangen: met alleen roepen dat "links" en de moslims het gedaan hebben houd je het blijkbaar niet lang vol.

Enfin, het wordt dus interessant vanmiddag, wanneer de resolutie bekend wordt, en meer nog op 2 april aanstaande wanneer het CDA-congres plaatsvindt en deze resolutie besproken zal worden.
Zou men dan toch eindelijk weer laten zien waar die "C" nu eigenlijk voor staat?
Zou onze Marja van haar starre houding durven afzien en luisteren naar de argumenten van de mensen, die nog wel weten hoe Jezus wilde dat men omging met de zwakkeren of hoe de christelijke waarden spreken over zorg en hulpvaardigheid, onderwijs en verantwoordelijkheid? Mensen die waarschijnlijk de zegeningen van Mark en zijn consorten (130 op de Afsluitdijk!) minder van belang achten dan Marja doet.
We wachten af.

11 opmerkingen:

  1. Jammer, bah wat een reactie. Ben er zaterdag niet, maar zo'n bijlage is voor mij genoeg om tegen te stemmen. Het CDA heeft 21 zetels, dan kun je niet anders verwachten dat niet alles lukt wat je wilt.
    Ik zou zeggen: lees de bijbel nog eens goed. Jezus sprak met zwakken en achtergeplaatsten, maar Hij was er voor iedereen dus ook voor Marja en Maxime. Misbruik de C niet te pas en te onpas. Kritiek is goed (en voorstelbaar), maar doe het op basis van argumenten en in respect naar elkaar! Zo zijn wij CDA!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat? Lees ik dit echt goed? Neem me niet kwalijk; Argumenten worden voortdurend gebruikt en respect moet je verdienen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Frederik: lees de argumenten die hier op de site te vinden zijn nog maar eens rustig na en bedenk dat Marja van Bijsterveldt er op geen enkele wijze blijk van heeft gegeven te willen luisteren naar welk argument dan ook. Terwijl het gehele onderwijsveld zich tegen haar plannen verzet. Wanneer een politica van CDA-huize zich op deze wijze horende doof houdt dan worden wij inderdaad boos. En wanneer u uw eigen christelijke waarden opzij schuift vanwege een mening van een ander op dit blog dan lijkt het mij goed u zelf een spiegel voor te houden. Respect dient men overigens te verdienen: het feit dat deze minister doodleuk kinderen aan de kant zet zonder ook maar enig moment te willen luisteren naar argumenten (en nogmaals lees rustig op deze site verder waar u naast alle satire en boosheid ook heel veel inhoudelijke verhalen vindt) dan verdient zij mijn respect in ieder geval niet. En ik ken de bijbel goed genoeg om te weten wat de "C" van christelijk daadwerkelijk zou moeten inhouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Frederik, aanvulling: met de aanbeveling u zelf een spiegel voor te houden doel ik overigens op uw opmerking dat u omwille van ons artikel "tegen" de resolutie zou stemmen. Dus niet omdat u tegen het opnieuw overwegen van de keiharde bezuinigingen bent, maar gewoon omdat iemand iets negatiefs over uw clubje geschreven heeft. Hieruit meen ik toch een wat bekrompen verongelijkte houding te zien, die inderdaad weinig zal bijdragen tot een goede discussie over de inhoud, zoals wij nu al maanden met de minister proberen te voeren. Het is denk ik, daarom wel goed dat u er zaterdag niet bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Frederik: "jammer, bah wat een reactie"??? Dat vind ik grote woorden van iemand van een partij die zich rot moet schamen dat ze zich leent voor dit beleid. Misschien is dat wel de makke: het gaat om de partij, en niet om de mensen. En inderdaad, lees de bijbel nog eens goed, daarin wordt gesproken over "barmhartigheid" en "mededogen voor de zwakken". Inderdaad kwamen de Maximes en Marja's ook aan bod, alleen werden die de tempel uitgeschopt. het CDA moet zich schamen!! En tegenstemmen omdat u dit soort dingen leest? Vooral doen, dan heb je de volgende verkiezingen helemaal niks meer over, en wordt het CDA vanzelf de boerenpartij

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kabinetsbeleid is geen CDA-beleid (Frissen).
    Verder ga ik hier niet meer op in, te emotionele reacties wat mij betreft.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @ Frederik: Nee, die is te makkelijk. Het beleid van dit kabinet wordt mogelijk gemaakt en gedragen door het CDA! Anders waren de stemverhoudingen in de kamer heel anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. HET CDA doet toch mee in het kabinet waarin de PVV de gedoogpartner is... "Kabinetsbeleid is geen CDA-beleid"??? Als er argumenten bij komen dan loopt het CDA weg, dan zijn de reacties "te emotioneel". Probeer nou eens uit te leggen hoe te rechtvaardigen is dat het CDA dit beleid kan rechtvaardigen, waarbij de zwaksten en meest kwetsbaren uit de samenleving worden gepakt

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat fijn dat er iemand van het CDA bereid is om de discussie aan te gaan!!! En wat jammer nou dat deze meneer zich ogenblikkelijk weer uit de discussie terugtrekt op basis van een emotionele reactie die hij blijkbaar zelft voelt bij het lezen van het blog van Verbijsterd.
    Ja hier word je ook wel emotioneel van.
    Het vergt enig inlevingsvermogen om door sommige stukken heen te lezen en daaronder de argumenten te vinden waar men zich hier uitdrukkelijk door laat leiden. Wat ontzettend jammer dat deze meneer die blijkbaar het CDA een warm hart toedraagt helaas niet in staat is om zich te verplaatsen in de boosheid en bovenal het verdriet van zovelen over de ronduit zeer ONchristelijke bezuinigingen op kinderen uit het Speciaal onderwijs. Want daar hebben we het hier namelijk over meneer van het CDA. De christelijke moraal waarbij de sterke een schild vormen voor de zwakken wordt met deze bezuinigingen volkomen teniet gedaan. Er is hier geen sprake van een schild, er is hier sprake van een zwaard waarmee goed en gedegen onderwijs voor kinderen die het toch al moeilijk hebben met een gerichtte houw wordt afgekapt.
    Wat zou het fijn zjn als het CDA de discussie nu eens gewoon aan zou gaan en niet steeds als een judas de ander de rug toe keert.

    Jezus hield van iedereen en Jezus hielp de lammen en de blinden. Want zij waren ook een van ons.
    Tegenwoordig helpen wij niet meer de zwaksten in onze maatschappij, namelijk onze kinderen met een beperking, nee, die draaien wij keihard de rug toe. Hoezo christelijk, hoezo met liefde voor je medemens, hoezo zorg hebben voor ?
    "De zwaksten zullen nooit, ik zeg nooit de dupe worden van de bezuinigingen", zo zei Dhr Rutte, minister president van ons land van de VVD.
    De VVD die samen met de CDA en in haar kielzog de PVV ons land regeert. Hoezo niet verantwoordelijk voor het beleid ? Het CDA bepaalt mede het beleid en wat hier gebeurt is 'beleid' van uw eigen minister !
    En u doet hier als CDA'er niet voor onder.
    Want ook u draait u rug naar mensen die opkomen voor de kinderen met een beperking die de dupe zijn van dit beleid. Ook u durft geen discussie aan te gaan en verschuilt u achter een pruillip vanwege de losgekomen emotie waar u vooral niks mee te maken wilt hebben.
    Hoe gemakkelijk en hoe genant !
    U bent een van de weinigen die durft te reageren, ik heb daar bewondering voor.
    Heeft u nu ook het lef om alle emoties buiten spel te laten, te kijken naar het gegoochel met alle cijfers, en te komen tot een conclusie dat hier sprake is van een verlies van een christelijke waarde ?
    Zet het zwaard in de kast, neem het schild ter hand en sta waar de christelijke normen voor staan: bescherming en een schild vormen voor de zwaksten in onze samenleving.
    En laat dan uw stem nogmaals horen op 2 april, als een waardig lid van het CDA EN van deze maatschappij !

    Aag

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Met respect voor het CDA; PVV is op veel punten meer christelijk dan het CDA. Deze vecht nog voor de Europese waarden en normen. Daarmee gezegd dat ik de manier waarop dat gebeurt niet echt promoot.
    Het lijkt er werkelijk steeds meer op dat het CDA zijn "C" verspeelt en de andere partijen even veel C zijn geworden dan het CDA. Wat het "C"-tje betreft; Wie het meest goed doet mag zich christen noemen?! Ik denk dat wie denkt dat dit "christen" zijn is, het echt niet heeft begrepen.
    Er zijn voor de medemens betekent ook elkaar helpen de goede richting uit te gaan. "Samen" gelukkig worden. Dat kan "nooit" ten koste van de ander zijn.
    Sorry CDA... sorry kabinet. De "C" is erg ver zoek. Het is nu het tijdperk van handel en graaien...
    Vooral doorgaan met geld maken van degene die al moesten offeren, dan zijn we in ieder geval heel bijbels bezig.. dus in dat opzicht..
    Vooralsnog zie ik het huidige kabinet structureel werken aan egocentrische en individualiserende "VVD-CDA" maatschappij...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Frederik,
    Het kabinetsbeleid is geen CDA-beleid? Echt niet?
    Zijn de emotionele reacties de werkelijke reden dat je afhaakt in deze discussie? Of begin je als CDA`er last te krijgen van gewetenswroeging?

    BeantwoordenVerwijderen