vrijdag 25 maart 2011

Ook Halbe Zijlstra zwamt uit zijn nek

Onze staatssecretaris Halbe Zijlstra mocht deze week in het vragenuurtje in de Tweede Kamer de vragen beantwoorden die normaliter door "onze minister" worden beantwoord.

Wilt u zo vriendelijk zijn om de hulpdiensten te bellen, de brandweer moet erbij en zorg dat er een ambulance klaarstaat. Halbe doet zijn naam eer aan EN ZAKT DOOR HET IJS.

Wij hebben in dit blog eerder gewezen op de totale onkunde van de mensen aan de macht, van het totaal niet weten waar ze het over hebben en de complete onbenulligheid van de antwoorden die worden gegeven.

Op de vraag of het klopt dat er niet 50 maar 100 miljoen wordt bezuinigd in 2012 antwoordt deze meneer het volgende:

"Kloppen de bedragen van de AOb, de 100 mln.? Die kloppen min of meer. Het is overigens geen nieuws. De bedragen worden veroorzaakt door het simpele feit dat een begrotingsjaar een kalenderjaar is en een onderwijsjaar loopt van september tot en met augustus en in het voortgezet onderwijs en het passend onderwijs zelfs van augustus tot en met juli."

Let op; als iemand mij vraagt "klopt het dat je 673.000 euro moet inleveren", zeg ik: "ja, het klopt".
Halbe durft te zeggen: "de bedragen kloppen min of meer". Dat is dus al kolder van de bovenste plank: een bedrag klopt min of het klopt meer, niet allebei.
Vervolgens weten u en ik dat "passend onderwijs" een containerbegrip is (zoals we al heel erg vaak hebben moeten uitleggen op dit blog aan de heren en dames politici), dat er geen directeuren passend onderwijs of leerkrachten passend onderwijs zijn, en dus OOK GEEN begrotingsjaren passend onderwijs.
Halbe zegt in deze zin "het begrotingsjaar voor passend onderwijs loopt van augustus tot en met juli"!!

Hier krijg je mij dus HE-LE-MAAL GEK mee. Wat een ongelooflijke stommiteit, wat een onbenul en een gigantische onkunde van een man die staatssecretaris is van onderwijs.
Hij is natuurlijk nerveus omdat hij Marja moet vervangen. Daarom hakkelt en stottert hij een beetje, en denkt hij niet helemaal goed na.
Maar hoe kan het nou dat zowel Mark als Ton met de bon ton als K4 als deze Halbe hetzelfde doen: allemaal hebben ze het over "passend onderwijs" als ze "primair onderwijs" maar vooral "speciaal onderwijs" bedoelen. Hoe dom kun je zijn.

Hier rest maar één advies. Halbe, ga alsjeblieft de plantjes water geven, bemoei je niet met ons, laat ons ALSJEBLIEFT vandaag nog in de steek, vaarwel, gaat heen arrividerci, auf wiedersehen en bonjour, want je weet absoluut niet waar je over praat, je hebt geen benul en het bevestigt eens te meer het drama waarin wij in het speciaal onderwijs verzeild zijn geraakt: er is een volstrekt incompetent stelletje omhooggevallen zorgmedewerkers aan de macht die het onderwijs naar de knoppen helpen onder het mom van "KIJK EENS MAMA, ZONDER HANDEN!".

4 opmerkingen:

  1. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down25 maart 2011 om 23:09

    Beste Baas: als je nou nog eens een keer zo boos bent, denk dan aub wel aan je hart!! Misschien moet je deze kolder niet meer lezen. Snappen gaan ze het nooit ben ik bang!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En zonder verstand van zaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo baas, dat lucht op!?

    BeantwoordenVerwijderen