vrijdag 25 maart 2011

Nieuw indicatie-orgaan?

In een brief aan de dagbladen zet de PO-raad nogmaals uiteen waarom ze principieel tegen prestatiebeloning in het onderwijs zijn. Er is in de optiek van de PO-raad een zekere analogie met de systematiek in het speciaal onderwijs die met de invoering van "passend onderwijs"wordt afgeschaft.

De PO-raad schrijft: "Het Nederlandse onderwijsveld zit niet te wachten op deze vorm van prestatiebeloning. Wrang genoeg zit er in de door de Onderwijsraad voorgestelde systematiek een grote overeenkomst met de systematiek die met de invoering van Passend onderwijs wordt afgeschaft: een indicatiecommissie bepaalt of de voorgedragen persoon in aanmerking komt voor een rugzak met geld. Met een beetje pech wordt op advies van de Onderwijsraad een nieuw bureaucratisch systeem in het leven geroepen."

Lees de hele brief HIER

Het is ook in deze hele discussie duidelijk dat er door het kabinet NIET wordt geluisterd naar het veld en naar de PO-raad. In die PO-raad is zo'n beetje iedereen die WEL wat van het onderwijs afweet, iedereen die WEL betrokken is en iedereen die WEL weet waarover het gaat vertegenwoordigd.

Waarom zou je daar als verpleegster dan ook naar luisteren? Omdat je alles beter weet natuurlijk.

1 opmerking:

  1. Prestatiebeloning is dus een sigaar uit eigen doos over de rug van ontslagen collega-leerkrachten en een indicatieorgaan mag nu straks beslissen of de prestaties van een leerkracht beloond mogen worden i.p.v. of een kind extra ondersteuning krijgt? Linksom of rechtsom?

    BeantwoordenVerwijderen