zondag 20 maart 2011

Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gefaald en verdwaald! (gastbijdrage)

Een mede-blogger in onze strijd tegen de bezuinigingen, John Jansen, heeft ons een indringende bijdrage gestuurd.
Hieronder de inleiding:

"In 2003 kwam het toenmalige kabinet Balkenende 1 onder de bezielende leiding van de toenmalige minister van onderwijs Maria van der Hoeven met het briljante plan om kinderen een indicatie mee te geven, het zogenaamde rugzakje, dit om het onderwijs aan hen die het nodig hebben en een beperking hebben fors te verbeteren.
Een goed plan waar velen mee gebaat waren en het niveau en kwaliteit van het onderwijs over de volledige breedte fors mee werd verhoogd. Er kwamen scholen die gespecialiseerd werden in het lesgeven aan hen die het nodig hadden en anders dreigden te verdrinken in het reguliere onderwijs.
Heel veel kinderen, maar ook ouders zijn hier geweldig blij mee omdat hun kroost in goede handen is bij de mensen die in die sector werkzaam zijn, de grootste winst zit hem in de rust die het geeft, zowel op school als in de privésfeer. Kleinere klassen, meer tijd voor het individu, en betere en zorgvuldig afgestemde behandelingsplannen maakten dat deze leerlingen zich beter konden ontplooien en een betere eerlijke kans kregen in de grote individualistische maatschappij, met een hoger slagingspercentage.

(.....)

En nu ik bovenstaande teruglees lijkt het wel een sprookje, en zou het dien ten gevolge ook een happy end moeten kennen, maar niets is echter minder waar."


Lees hier de gehele bijdrage verder.

John is ook de initiatiefnemer tot de Hyvespagina "Stop Marja van Bijsterveldt".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten