zondag 6 februari 2011

Wat willen de partijen? (Alvast voor 2 maart)

Brochure Passend Onderwijs (met dank aan Linda Uitdenbogerd)

Hoewel we op 2 maart naar de stembus gaan voor de Provinciale Staten heeft onze stem toch invloed op de behandeling van de voorgenomen bezuinigingen!
Een klein lesje Staatsinrichting leert dat uiteindelijk indirect de Eerste kamer met deze verkiezingen gekozen wordt.
De Eerste kamer dient alle wetsvoorstellen van het kabinet na goedkeuring door de Tweede kamer tegen het licht te houden.
Niet alleen om ze te beoordelen op hun rechtsgeldigheid (zoals veel huidige coalitiegenoten ons halfslachtig willen voorhouden) maar ook onder andere op hun ethische merites (verdiensten).

In een ander bericht hieronder ("Word wakker op deze zondagmorgen ....") wordt al een beroep gedaan op ons allen, maar meer nog op de huidige gedoogcoalitie, om de meest basale waardes van een ethische samenleving te waarborgen: ontzie de zwaksten en steun hen te allen tijde.


Om goed te kunnen overzien wat alle politieke partijen voorhebben met de leerlingen uit het speciaal onderwijs (en daarbij altijd onlosmakelijk het reguliere onderwijs, VERGEET DAT NIET!) zijn er verschillende duidelijke brochures verschenen tijdens de Tweede-kamerverkiezingen.

Deze standpunten worden vaak rechtevenredig gedeeld door zowel de Eerste als Tweede kamerfracties!

Op 2 maart een stem uitbrengen op een partij die nu zonder enig moreel bezwaar hartelijk (glimlachend) de bezuinigingen voorstelt/ondersteunt zal er in ieder geval toe leiden dat de kans dat deze misdadige bezuinigingen doorgaan vele malen groter wordt!

Lees de brochure, kijk naar hoe dubbelzinnig men toen al was (de CDA zei 123 miljoen te willen bezuinigen op speciaal onderwijs, dat is nu dus meer dan het dubbele!) en weeg het belang van uw keuze als was het een zeldzaam kleinood.
Net zo zeldzaam als ieder van onze kinderen!

Klik hier voor de brochure (met dank aan Linda Uitdenbogerd)

1 opmerking:

  1. Linda Uitdenbogerd6 februari 2011 om 18:01

    Geen dank. Ik denk dat het duidelijk is waar je wel en niet moet zijn als je de brochure leest.

    BeantwoordenVerwijderen