zondag 6 februari 2011

Maxime liegt jokt!

En we hebben beeld!


Luister goed!
"Grosso modo is ...is ... juist onderwijs ...eh ... een van de weinige ... eh ... sectoren waar niet in ... eeeehhhh ... in gesneden wordt."
Ja, ja, hij zegt het echt, met een stalen uitdrukking op zijn gezicht.
De haperingen zijn de momenten waarop zijn neus langer wordt, zullen we maar zeggen.

Aanvulling n.a.v. een eerdere reactie waarin wordt gesteld dat er volgens het regeerakkoord inderdaad niet bezuinigd wordt:

In totaliteit lijkt het (!) dat het onderwijs niet in hoeft te leveren.
"Grosso modo" echter wordt de kaasschaaf zo gehanteerd dat het onderwijs meer moet doen voor hetzelfde geld.
Dat is een leuke wijze om te maskeren dat men gewoon glashard bezuinigt!

Het is zoiets als dat men jarenlang je salaris op hetzelfde peil houdt en dan roept dat je niet zeuren moet omdat je geen salaris hoeft in te leveren.
Verder wordt er wat met gelden geschoven, waardoor de kwaliteit van het onderwijs alleen maar daalt.

Kijk maar naar de bezuinigingen waar we ons op richten: wij leveren als speciaal onderwijs in, met de nodige ontslagen, klassenvergrotingen en dus uiteindelijk kwalitatieve verslechtering omdat we meer moeten doen (volgens de inspectie-eisen) voor veel minder geld; ondoenlijk dus.
De op papier zo leuke "investering" voor professionalisering van het reguliere onderwijs pakt op dezelfde wijze uit alleen is het daar dan veel meer doen voor hetzelfde geld (voortaan in de klas 20% leerlingen met een beperking of speciale leervraag).

En dan noem ik nog niet eens het jaren onthouden van een verhoging van de salarissen, waardoor men steeds verder achterop blijft bij de marktsector. Investeringen zijn dan dus een sigaar uit eigen doos. En eigenlijk is er gewoon sprake van gemaskeerde bezuinigingen.

Kortom: op papier mag een en ander zo mooi kloppend lijken, maar in de praktijk is het gelijk blijven van de gelden bij het verhogen van de eisen, de vergroting van de werkdruk, en de verslechtering van de basisvoorwaarden voor goed onderwijs uiteindelijk een grove bezuiniging.
Overigens wordt er bij doorrekenen in alleen de cijfertjes ook gewoon bezuinigd hoor - op papier "grosso modo" niet groots, dat is waar. Maar wanneer je bijvoorbeeld taalonderwijs aan immigranten gewoon meetelt is de bezuiniging evident.

4 opmerkingen:

  1. Oooooooooooo, hier is dus een vorm van liegen te constateren die de zo lieflijk zachte "g" toch niet verzachten kan......

    Maxime Maxime Maxime SHAME on you !!!!!
    300 miljoen moet er worden bezuinigd, dat is 300 keer de postcodeloterij winnen en dan glashard zeggen ONDERWIJS is uhhhh een van de weinige uhhhhhhhhhhhhhhhhhh sectoren uhhhhhhhhhhh waar niet in uhhhhhhhhhhhhhhhhhh gesneden wordt uhhhhhhhh

    Hoe LANG kan een neus groeien voordat hij afbreekt ??????????

    SCHANDE !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hij liegt alleen al door te kijken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maxime boerelul dank zij jou zal mijn kind straks niet meer naar school kunnen en dan ben ik niet de enige ouder. Foei en dan zo glashard liegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Grosso modo betekend 'zo ongeveer/ om en nabij of plus minus'...Tja 300 miljoen bezuinigen is om en nabij natuurlijk niks en plus minus bijna niks....

    BeantwoordenVerwijderen