dinsdag 29 november 2011

Lange neuzen (ofwel: over leugen en bedrog)

Weet u het nog, de lange neuzen van Mark en Maxime, en de kromme rekensommetjes van Marja: "op onderwijs wordt door dit kabinet niet bezuinigd"
Maar wat u en wij van wijzijnverbijsterd al lang wisten wordt nu door de Algemene Onderwijsbond op haar site nog eens keihard bevestigd: dit kabinet bezuinigt wel degelijk op onderwijs en brengt hiermee, na het halsstarrig vasthouden aan de maatregelen rondom 'passend onderwijs' en prestatiebeloning, het gehele onderwijsniveau in Nederland in gevaar. En niet alleen voor de, in het neoliberale denken toch al afgeschreven leerlingen die extra zorg en aandacht behoeven.

In de woorden van de AOb: "Niet alleen bezuinigt het kabinet op passend onderwijs en ‘herinvesteert’ dat bedrag in de prestatiebeloning waar helemaal geen draagvlak voor is, ook daalt het bedrag per leerling."
‘De terugloop van financiële middelen, gecombineerd met het feit dat veel schoolbesturen moeite hebben met een degelijk financieel beleid, zorgt ervoor dat de kwaliteit van het primair proces onder druk komt te staan’, aldus Walter Dresscher, voorzitter van de AOb.


De bond heeft daarom een brief doen uitgaan naar de onderwijswoordvoerders van de partijen in de Tweede Kamer.
Van Ton met de bon ton (VVD) kunnen we weer de nodige schofferingen ten aanzien van leerkrachten, ouders en leerlingen zelf verwachten, van Kathleen Ferrier (CDA) verwachten we natuurlijk .... eh .... zoals gewoonlijk niks, noppes, nada en van onze Harm Beertema verwachten we een luidkeels gezongen Wilhelmus en vlaggengewapper voor de popi-bühne waarop Henk, Ingrid en hun familie uit Limburg gezeten zijn.
Maar misschien kunnen we wel nog wat weldenkendheid van bijvoorbeeld de SGP verwachten, naast de meestal goed ingewijde woordvoerders van de andere partijen, wie weet.

Lees de brief van de AOb hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten