woensdag 30 november 2011

En ja hoor, we hebben er weer een (AOb ontvangt pluim)

Zoals de vaste lezers van dit blog weten, geven wij aan sommige mensen of instanties e.d. een "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" keurmerk als pluim voor hun verdiensten in de strijd tegen de absurde plannen van het huidige kabinet op het gebied van 'passend onderwijs'. Daarnaast kan men dan ook nog eens de "Verbijsterde Pluim" ontvangen, de hoogste onderscheiding die wij als blog toekennen.

Ook zal menig lezer al zijn opgevallen dat wij, in tegenstelling tot de "damage control" die het CNV Onderwijs (wellicht aangestuurd door de CDA-leden aldaar die minder dissident zijn dan zij doen lijken), de actiebereidheid en de principiële stellingname van de Algemene Onderwijsbond (AOb) zeer toejuichen.
Overigens zonder dat een van ons lid is van deze bond, dus de keuze is verre van vooringenomen.

Bij deze dus officieel: het keurmerk van wijzijnverbijsterd voor de niet aflatende strijd van de AOb tegen de onredelijke, onnadenkende, onkundige plannen van minister van Bijsterveldt en haar fluisteraars! Daarnaast ook de "Verbijsterde Pluim" vanwege de duidelijke en consequente wijze waarop de AOb dit vorm geeft. Gefeliciteerd!

2 opmerkingen:

  1. Helemaal mee eens! En als de leraren ergens gezamenlijk actie gaan voeren, ga ik er ook tussen staan (onze zoon is nu zo groot dat hij kan wachten tot ik thuis kom).
    AnnaPO

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahaha, Harm Beertema is er weer! Ik krijg weer zin om een liedje te maken, bijvoorbeeld op de tekst PA van Doemaar..............

    Leerlingen zouden hun leraar of lerares niet meer met je of jij moeten aanspreken. De PVV zal bij de bespreking van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer een 'zeg-maar-meneer-Jansen-motie' indienen.
    Volgens PVV-Kamerlid Harm Beertema moet het gezag van de docent in de klas hersteld worden. Daarbij past volgens hem een professionele afstand tussen leraar en leerling. „Je en jij zeggen en voornamen gebruiken is zo jaren zeventig. Het geeft veel leerlingen een volstrekt verkeerd beeld van de verhoudingen.”

    BeantwoordenVerwijderen