woensdag 29 juni 2011

van Bijsterveldt heft de democratie officieel op


Vandaag was het debat in de Tweede Kamer. Het debat waar velen op hebben gewacht. Zou het spannend worden of niet, zou er wat uitkomen en... zou onze Marja haar ministeriele poot stijfhouden of zou er nog wat te veranderen zijn.
De toon was al snel gezet. Ton met de bon ton zei al heel snel "ik snap jullie niet: er is democratisch besloten dat we dit gaan doen, dus zeur niet"

Op de website van de Aob een kort verslag (de minister houdt zich doof bij debat passend onderwijs), met daarin deze zinsnede:

"Verbazingwekkend was het commentaar van Van Bijsterveldt over de bevindingen van de ECPO. De Tweede Kamer had veel vragen over het document, maar de minister had er geen trek in. Zij bewaart haar commentaar op de plannen voor de formele behandeling van het wetsvoorstel passend onderwijs. Dat bleek bij aanvang van het debat al klaar en wordt vrijdag besproken in de Ministerraad. Daarna gaat het voorstel naar de Raad van State en blijft het voorlopig geheim. Hetgeen voor enige ergernis zorgde bij een aantal oppositiepartijen. Zo vroeg PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem zich af of het vijf uur durende debat überhaupt zin had. ‘Ik heb nooit toegezegd dat dit overleg invloed zou hebben op het wetsvoorstel,’ reageerde Van Bijsterveldt."

Het is duidelijk: 160 gesprekken met het veld, waarna rapportage aan de tweede kamer? ammehoela. Schijt aan de kamer, schijt aan het veld en vooral schijt aan iedereen met een hart voor onderwijs.
Het is wederom een zwarte dag voor het onderwijs, maar een bijzondere dag voor Marja: ze heeft vandaag de democratie persoonlijk de nek omgedraaid.

4 opmerkingen:

  1. Wat een extreme treurnis!Onderwijsland is verworden tot een politiestaat! Ik ga er ernstig over nadenken om met het hele gezin op Finse les te gaan, zodat we volgend jaar naar Finland kunnen verhuizen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel van onze kinderen in het speciaal onderwijs hebben autisme, maar zo RIGIDE als Marja van Bijsterveldt is, heb ik nog nooit gezien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down29 juni 2011 om 22:14

    Schijt aan van Bijsterveld!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze heeft zoveel schijt aan alles en iedereen dat ze stront te kort komt.

    Nu heeft ze ook wel veel nodig om haar ogen en oren dicht te smeren, maar het blijft wel uit haar mond rollen, echt ongelofelijk!

    BeantwoordenVerwijderen