zondag 5 juni 2011

11 feiten én misleidingen (Per Saldo zet ze op een rij)

Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget, heeft naar aanleiding van de optredens van verschillende vertegenwoordigers van de gedoogcoalitie, een aantal feiten en misleidingen op een rij gezet met betrekking tot de plannen ten aanzien van het PGB.
Met name de uitspraken van Fleurtje Agema, het buikspreekpopje van Geert Wilders, biedt al voldoende stof omdat het, zoals bij vele andere zaken die deze coalitie aanpakt, weer van 'halve waarheden' en gegoochel aan elkaar hangt.

Wij van wijzijnverbijsterd draaien nu toch heel wat jaartjes mee, maar de orde van manipulaties en bedrog die deze gedoogcoalitie op het Nederlandse volk loslaat kent, volgens ons, zijn weerga niet in de parlementaire geschiedenis.
Het lijkt een beetje of het neoliberale gedachtegoed, dat is komen overwaaien uit de VS en is omarmd door Mark en vrinden, de 'voormalig christelijken' uit het democratisch appel en Henk en Ingrid, zonder leugens en bedrog geen bestaansrecht heeft.
Hoe het ook zij, de door Per Saldo aangehaalde misleidingen zijn niet mis.
Jammer is dat de volgers van Mark, Maxime en Geert nog blindelings de 'halve waarheden' als werkelijk blijven ervaren. Wat dat betreft heeft de coalitie ook veel geleerd van de Noord-Amerikaanse politiek: als je maar hard allerlei modder blijft gooien dan wordt gedraai en gekonkel vanzelf geloofd door de groep die niet zelf nadenken kan.

Klik hier om de elf feiten en misleidingen te lezen.

Zoals Per Saldo zelf al concludeert:
"Terug naar afhankelijkheid en bevoogding. Afbraak van innovatieve vormen van zorg. De nieuwe pgb-plannen van dit kabinet zijn desastreus, al wil het kabinet ons anders doen geloven".

2 opmerkingen:

  1. http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/2441651/2011/06/05/Dwarsliggende-gemeenten-maken-Nederland-onbestuurbaar.dhtml

    Volgers van wijzijnverbijsterd reageren in de reacties op trouw.nl.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als Henk en Ingrid ooit ziek en/of dement worden en zorg nodig hebben, zullen ze ook niet meer zo blij zijn met dit kabinet.

    BeantwoordenVerwijderen