donderdag 28 april 2011

Ouders (II)

De Ombudsman is een onderzoek gestart naar de positie van ouders in het onderwijs. Ouders van kinderen die extra hulp nodig hebben op scholen in het basis- of voortgezet onderwijs worden uitgenodigd om deel te nemen aan een enquête.

Opvallend is dat de medewerkers van De Ombudsman wel heel goed weten waar zij het over hebben. "Het wetsvoorstel Passend Onderwijs staat nog voor de zomer op de agenda van de Tweede Kamer. Met de komst van Passend Onderwijs verandert er veel. Dit geldt vermoedelijk ook voor de positie van ouders en het recht op inspraak. De uitkomst van de enquête levert een bijdrage aan het formuleren van aanbevelingen in het kader van het Passend Onderwijs".

Ton en Kathleen zullen wel verbaasd opkijken: Passend onderwijs is volgens hen, en natuurlijk ook tante Marja, namelijk allang op een debacle uitgelopen! Ja, inderdaad, vóórdat het dus ingevoerd is.
We hebben het hier al keer op keer rustig uitgelegd, maar de gedoogcoalitie plus blijft maar roepen om stelselwijzigingen en bezuinigingen op een mislukt stelsel.

Enfin, gelukkig is De Ombudsman een organisatie die wel rustig nadenkt voordat ze wat zegt. Vooral ook omdat juist de ouders buitenspel worden gezet met de nieuwe plannen is het van een groot belang dat juist zij zich laten horen. Klik hier voor de enquête.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten