donderdag 28 april 2011

Op de koffie

Helaas, we nemen onze woorden terug en dus ook onze dank. Helemaal niet dankzij, maar slechts ondanks.
Dacht eerst het weldenkende deel van Nederland dat wel verstand heeft van onderwijszaken, dat we het jaar respijt te danken hebben aan een fijn-christelijk deal door de SGP, blijken zij helemaal niet met de eer te hoeven strijken: ze hebben namelijk helemaal niets afgesproken of ingeruild.
Althans, zo beweerde eergisteren tijdens het debat over Passend onderwijs SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf . Er was volgens hem op geen enkele manier politiek gevoerd in "de achterkamertjes".

Terwijl iedereen in Nederland er van overtuigd was dat het uitstel van de verruiming van de zondagsopening en het wettelijk even door de vingers zien van het feit, dat vrouwen bij de SGP blijkbaar niet voldoende capaciteiten hebben om officieel en gekozen mee te praten namens de partij (passief kiesrecht), wisselgeld was, bleek dit alles slechts te berusten op toeval. Of Goddelijke voorzienigheid of predestinatie zo u wilt.

Nu zijn wij van wijzijnverbijsterd echt goed van vertrouwen (soms zelfs te goed) maar wanneer dan in dezelfde plenaire vergadering eerder nog zo'n toevallig gezellig onderonsje aan het bod is geweest, waar ook al helemaal niks is afgesproken of ingeruild, dan worden wij helaas door enige twijfel overvallen. Zou het nu echt zo zijn dat Mark voortdurend kopjes koffie drinkt met Zeeuwse babbelaars en Staphorster koek in ruil voor wat praatjes voor de vaak? Of worden wij hier met zijn allen enorm voor het lapje gehouden? Zegt u het maar: toeval of voorbeschikt, koffiekamer of achterkamertjes?

Hoe het ook zij, duidelijk is dat Mark met heel veel halve waarheden te eindstreep tracht te halen. Maxime doet alsof zijn neus bloedt, het zal zijn tijd wel duren en Geert draait voor de zevende maal zijn eigen standpunten nog eens rond, geen PVV-meeuw of -haan die er naar kraait. En zo wordt op geraffineerde wijze de neo-liberale agenda doorgedrukt die uiteindelijk de meest zwakkeren in de kou laat staan. Met name de kinderen van nu, met of zonder beperking, hoogbegaafd of zeer moeilijk lerend, lichamelijk of geestelijk gehandicapt, op de koffie bij Rutte I.

Laten we hopen dat het uiteindelijk alleen maar oploskoffie blijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten