maandag 11 april 2011

KUL viert hoogtij

Is het u al opgevallen dat defensie hetzelfde overkomt als het onderwijs? De KUL viert hoogtij.
Minister Hillen, zeg maar Nihillen kan zo in het rijtje van Marja, Ton en K4 worden geplaatst. Er moet 1 miljard worden bezuinigd. Dat doen ze door van ons leger een soort operette-leger te maken. De soldaten krijgen in de toekomst alleen korte broeken als uniform, en we gaan terug naar het slagzwaard als wapen. Tanks hebben we dadelijk niet meer, net als jeeps en vrachtwagens. Het grootste deel van de schepen wordt verkocht, waarschijnlijk aan een land zonder zee, Oostenrijk of zo, en het grootste deel van de F16-vliegtuigen komt aan de grond te staan. We houden alleen soldaten over tussen de 18 en 22 jaar, en ook nog in één rang. Meer kunnen ze er niet meer betalen.

Maar wel naar Libie om in de zandbak te spelen, "om onze internationale verantwoordelijkheid te nemen" Ook politie-agenten opleiden in Afghanistan. Dat doen we ook al "om onze verantwoordelijkheid te nemen".

En dan het CDA, daar zijn ze nooit te beroerd voor een paar kreten en voor hun eigen uitleg voor wat er speelt.

Lees even mee.... van de website (www.CDA.nl):Het CDA heeft kennis genomen van de toekomstplannen van minister Hillen voor de krijgsmacht, die afgelopen vrijdag gepresenteerd zijn. Er wordt voor een bedrag van maar liefst €1 miljard omgebogen. Ongeveer 12.000 functies komen te vervallen; dat is één op de zes in de totale defensieorganisatie. Onder het personeel zullen waarschijnlijk 6000 gedwongen ontslagen vallen.
Eenheden verdwijnen, materieel wordt afgestoten en over de toekomst van defensielocaties volgt meer duidelijkheid op 1 juli a.s. Tegelijkertijd wordt ruimte gevonden om te investeren in nieuwe capaciteiten, zoals onbemande vliegtuigen en cyberwarfare. CDA-Kamerlid Knops spreekt van een zwarte dag voor Defensie. Knops: "De economische crisis heeft grote gaten geslagen in de overheidsfinanciën. Het CDA wil de rekening niet doorschuiven naar onze kinderen".


Ja, je leest het goed:
  • Het zijn ombuigingen, geen bezuinigingen. Het lijkt Ton wel.
  • Er is ruimte om te investeren. Je haalt 1 miljard weg en er is toch ruimte om te investeren. Dat lijkt nou weer op Marja.
  • De mooiste: "het CDA wil de rekening niet doorschuiven naar onze kinderen".

Die laatste is toch wel een ongelooflijk onbeschaamde en onbeschaafde opmerking. Dat de "C" ver weg is dat wisten we al, maar dat ze ook nog gewoon doen alsof er niets aan de hand is, dat steekt. Vooral omdat het CDA er aan alle kanten prat op gaat om "verantwoordelijkheid te nemen". Dat doen ze wel naar de mensen in Libie en Afghanistan.
Dat doe ze NIET naar de ernstig gehandicapte kinderen in eigen land. Ze nemen ook geen verantwoordelijkheid naar de ouders van deze kinderen, die samen met hun kinderen in de kou komen te staan.

3 opmerkingen:

  1. Het voelt zo langzamerhand als roepende in de woestijn en hoe harder je roept des te "dover" men zich lijkt op te stellen. Negeren of het ingestudeerde antwoord blijven herhalen zonder inhoudelijk in te gaan op de zorg die men uitspreekt.
    Behalve wanneer je een antwoord stuurt naar Kelly, want daar hadden de onderwijskrachten toch op hebben moeten letten dat je niet op die toon een brief schrijft....
    Wie kan/mag ik een brief sturen om te melden dat de minister zich niet met de juiste gegevens conformeert en dat anderen daar op moeten letten?

    Geen woorden meer maar DADEN!! WAT is er nodig om mensen in beweging te krijgen om te laten zien/horen/voelen dat je het er niet mee eens bent? Een enkeling hier en daar zet geen zoden aan de dijk, een massala actie die zijn weerga niet kent om ONZE KINDEREN het passende onderwijs (met de juiste kennis,begeleiding en hulpmiddelen op passende wijze voor elk individueel kind) te bieden waar ze recht op hebben!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Will, wij roepen mee, en schoppen af en toe tegen heilige huisjes, we geven niet op

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sterk stuk. Het is te gek voor woorden.
    Triest.

    BeantwoordenVerwijderen