vrijdag 15 april 2011

Hoor ik dat goed, GEEN gezichtsverlies???

En daar gaan we met het grote sjoemelen, goedpraten, heen en weer bakkeleien en rechtpraten wat krom is.

Gisteren een besluit genomen, en gezien de reacties in de pers staat jongetje Mark vandaag al weer als een volleerd staatsman zijn gezicht op te houden, letterlijk dit keer.

Vandaag dit bericht in het nieuws:

DEN HAAG - Het uitstellen van twee omstreden onderwijsbezuinigingen eerder deze week hebben volgens premier Mark Rutte niet geleid tot gezichtsverlies voor het kabinet. Dat meldde Rutte vrijdag tijdens de persconferentie na de wekelijkse ministerraad.

Zowel de bezuinigingen op het passend onderwijs als de boete van 3000 euro voor studenten die te lang over hun studie doen werden woensdag met een jaar uitgesteld. "Van uitstel komt uitvoering”, verzekerde Rutte, die wel erkende dat het uitstellen van de omstreden plannen de uitdrukkelijke wens is geweest van oppositiepartij SGP. Volgens Rutte is de samenwerking met de SGP een voorbeeld van de nieuwe politieke situatie waarmee het minderheidskabinet van VVD en CDA te maken heeft.

Rutte zei dat er verder geen deal is gesloten met de SGP. "Eerdere plannen en moties kwamen niet uit”, aldus Rutte, die benadrukte dat het tijdpad voor zijn plannen met het uitstellen van de onderwijsplannen niet is vertraagd. Ook leidt de vertraging niet tot besparingsverlies.De hang naar uitgerekend de SGP staat niet op zichzelf.

Met het oog op de Eerste Kamerverkiezingen is de steun van die partij naar alle waarschijnlijkheid nodig om de plannen door de Senaat te krijgen. Het is namelijk allerminst zeker of coalitiepartners VVD en CDA samen met gedoogpartner PVV bij de verkiezingen op 23 mei daar een meerderheid halen.

En wij van wijzijnverbijsterd, wat vinden we nou van dit nieuws?
Het is natuurlijk een enorm zwaktebod om al de dag nadat er een besluit is genomen jezelf te gaan staan verdedigen dat je echt geen gezichtsverlies hebt geleden. Dat je een besluit terug hebt moeten draaien terwijl je al 2 maanden loopt te roepen dat het echt no way, absoluut, nooit en te nimmer gaat gebeuren maakt dan niet zoveel uit.

We hebben eigenlijk liever dat de eerste minister in zijn wekelijkse persconferentie toegeeft dat ze het verkeerd hebben gezien, dat deze maatregel de eerste is, en dat ze er nu alles aan gaan doen om afstel te realiseren.

Maar nee, hij geeft nog even aan dat de uitvoer van de plannen niet is vertraagd en dat de doelstellingen gewoon gehaald gaan wrden.

En er is GEEN deal met de SGP gesloten. het moet niet gekker worden. Uitgerekend met de SGP doen ze zaken, en niet met een andere partij. Dat snappen wij dan niet.

Ga zo door Mark, je leert vanzelf hoe je voorstellen in kunt trekken.... zonder gezichtsverlies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten