dinsdag 15 maart 2011

Zeeuws meisje

Politiek is vaak slechts een constante van nawauwelen van de hardst roependen. Hoe kolderieker, hoe beter.

Vandaag stond er in de PZC, de veelgelezen regionale krant van de provincie Zeeland, een artikel over de protestbrief die de besturen van alle Zeeuwse scholen (met opnieuw maar eens de nadruk op "alle") gestuurd hebben naar onze Marja.
De scholen protesteren tegen de veranderingen en de bijbehorende bezuinigingen van 300 miljoen euro.

Eigenlijk niets nieuws onder de zon voor de trouwe wijzijnverbijsterd-lezers. Ondertussen is wel duidelijk dat iedereen met enig verstand van onderwijs de bezuinigingen afwijst.
Maar niet Marja en in haar kielzog natuurlijk nog meer onnozelen, die zonder enig verstand van zaken de onzin van de minister en haar ambtenaren (en Ton natuurlijk, laten we Ton niet vergeten) nawauwelen.

Zoals Patricia de Milliano, fractievoorzitter CDA Zeeland, die naar aanleiding van de brief als een vrolijk en hups Zeeuws meisje rondtwittert: "Protestbrief Zw scholen passend onderwijs begrijpelijk, maar: passend onderwijs wordt op verantwoorde wijze passend gemaakt".
Ja hoor, Patricia, zo verantwoordelijk dat iedere school in Zeeland zich nu roert, en dan hebben we het nog niet eens over al die ouders, leerkrachten, bonden en raden in heel Nederland.
Maar goed, Patricia is personeelmanager en weet dus alles van onderwijs, net als Marja natuurlijk.

En het CDA blijft zich maar afvragen waarom de kiezers weglopen.
Misschien omdat ze de betekenissen van "verantwoord" en "verwerpelijk" te vaak door elkaar halen? Met een schuin oog op het huishoudboekje van Mark en Maxime?
"Ons Zeeuwen bin zuunig”, ja ja, maar volgens mij gaat dat over roomboter en niet de allerzwaksten van de samenleving, toch Patricia?

Misschien wilt u Patricia graag iets vertellen over die verantwoorde wijze van passend maken van passend onderwijs?
Dat kan: pca.de.milliano-vd_hemel@zeeland.nl.
Twitteren, daar houdt Patricia ook van: tweets naar @PdeMilliano.

3 opmerkingen:

  1. Verwerpelijk is inderdaad het woord dat mevrouw De Miliano waarschijnlijk bedoelde. Ik heb haar via Twitter daarop geattendeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé Eeland... daar zijn toch eilanden. Alle zogenaamde kans-arme kindjes er heen, hek er om heen, af en toe wat eten over het hek. Mooi goedkoop, geen gezeik meer en Markje, Marjaatje, Tonnetje en nu ook Patriciaaaatje kunnen vanaf het Haagse pluche tevreden genieten van al die kans rijke kindjes (die ze 10-20 jaar later oh zo vrolijk ook kaal plukken, want het onder wijs dan toch al naar de kl...) Graaiers!

    Hé... en Marja, knap gedaan meid, saneren over de ruggen van kinderen. Als je zelfs dat durft, ligt een dubbel dikke vette baan met het ultieme top-salaris (10x de Balkenende norm is je norm, toch?) voor je klaar, wanneer deze regering valt. Jij hebt je statement gemaakt. En ze weten dan dat je met veel geld kunt omgaan en dat je dat efficiënt en creatief in weet te zetten. Oh... niet vergeten... pas op niet op vakantie naar Eeland hoor... je weet wel dat ene eiland!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb gemaild.
    ___________________

    Geachte mevrouw,

    Weet u hoe verantwoord de bezuiniging op passend onderwijs is?

    De ambulant begeleider wordt wegbezuinigd. Hij heeft onze zoon al 5x van uitval bespaard en op het VWO weten te houden. En dat geldt ook voor een aantal andere rugzakleerlingen bij onze zoon op school. En voor nog 25 andere rugzakleerlingen op het VO in de stad.
    Alleen iemand met ontzettend veel ervaring kan leerlingen met autisme in het reguliere onderwijs houden.
    De samenwerkingsverbanden hebben straks bijna geen geld om een ambulant begeleider in te huren. Of het moet met grotere klassen. Maar in grotere klassen lopen deze leerlingen zeker vast.

    Persoonlijk heb ik de allerlichtst mogelijke variant van autisme (lichte PDDNOS). Ik had doodnormale ouders. Door dat lichte autisme ben ik als tiener twee jaar opgenomen geweest. Hierbij kunnen we dus twee conclusies trekken:
    1. Vroeger kwam het ook al voor en leidde dit soort problemen soms tot nog veel ernstiger uitval.
    2. Een zeer lichte mate van PDDNOS kan leiden tot langdurige opname in de psychiatrie.

    Dus meer geld naar passend onderwijs is geen overbodige luxe. Wat is een uurtje begeleiding in de week in vergelijking tot de opname die ik onderging?

    Leerlingen die een rugzak krijgen hebben nog veel grotere problemen dan ik destijds had. Door mijn levenservaring heb ik (in samenwerking met de ambulant begeleider en natuurlijk mijn man) onze zoon (veel autistischer dan ik) binnen het reguliere onderwijs kunnen houden. Maar dat kan niet zonder getrainde ambulant begeleider. Als er geen externe begeleider uit het speciaal onderwijs was geweest, had onze zoon al jaren geleden thuis gezeten of misschien naar het VSO gekund. Maar daar zijn al jarenlang drie maal zo veel aanmeldingen als plaatsen. Maximaal Havo op het VSO hier in onze regio. Terwijl onze zoon zeer begaafd is.

    met vriendelijke groet,

    Lisette

    BeantwoordenVerwijderen