dinsdag 15 maart 2011

X-factor onderwijs

Op zoek naar de meest EXCELLENTE leerkracht van Nederland. Het kabinet zet in op excellentie!! Iedere minister eist vanaf nu dat hij of zij zo aangesproken wordt, maar ze gaan ook op zoek naar fantastische leerkrachten.

Wij uit het onderwijs weten dat er schrikbarend veel fantastische leerkrachten zijn. Leerkrachten namelijk met een hart voor hun werk, met gevoel voor de kinderen waar ze mee werken en met een onvermoeibaar enthousiasme waarmee ze iedere dag weer voor de klas gaan om het allerleukste werk te doen wat er maar is.

Maar dit is nieuw: iedereen kan auditie doen voor de jury. Die auditie moet origineel zijn. Je laat als leerkracht bijvoorbeeld zien hoe je tijdens zelfstandig werken door een klas loopt. Of je laat zien hoe je een les voorbereidt. Misschien kan je aan de jury laten zien hoe je 29 rekenschriften nakijkt, of een repetitie van aardrijkskunde, maar alles op JOUW originele en specifieke manier, op de manier die JOU excellent maakt.

De jury geeft dan een oordeel: "Je loopje is een beetje raar" of "Je handschrift is onleesbaar" of misschien wel: "wat een fantastisch positieve grondhouding in je begeleiding van deze kinderen".
Na de eerste auditie-ronde volgen steeds moeilijkere rondes, en in de finale blijven er 2 leerkrachten over die allebei, je zal het niet geloven, een les moeten geven. Dan mag Nederland stemmen, welke leerkracht de X-factor heeft en dus de X-leerkracht is.

Leuk idee toch?

Vooral met deze jury

veel kijkplezier!!

1 opmerking:

  1. Niet te geloven...Het is toch Ton van de bon ton, die op de foto staat? Maakt hij nu deel uit van de jury? Het is een oude bekende van vroeger. Hij is wel veranderd zeg. Hij is veel dikker geworden en heeft een heel ander kapsel.

    Vroeger wilde hij iets met politiek gaan doen. "Kan ik lekker de baas spelen", zei hij altijd. "Iets met onderwijs", riep hij dan. "Kan ik lekker hard brullen en ouders en kinderen in de hoek trappen."

    Joh, ik kan het niet geloven zeg! Hij zit in de jury van X-fator onderwijs? Is toch wat anders dan iets met poltiek. Nou ja..het heeft natuurlijk wel enige gelijkenis.

    Nu ik weer zo aan vroeger denk krijg ik ineens overaal vlekjes. O jee, ik begin zelfs heel hard te gillen. Ook een prestatie, maar waarschijnlijk niet orgineel genoeg om door te breken bij X-factor?

    BeantwoordenVerwijderen