zaterdag 19 maart 2011

Two and a half Party

Er zijn van die televisieprogramma's die een grote symboliek in zich dragen. Wij van wijzijnverbijsterd zien die symboliek er vaak doorheen knallen, en soms moeten we erop gewezen worden.

Kent u de serie Two and a half Man? Dat is een serie over twee broers die een, overigens zeer luxe, appartement delen aan het strand, ergens in Californie. Een van de twee broers heeft een zoon. Die zoon is een eigenwijs type en maakt eigenlijk compleet de dienst uit. Als er iets besloten moet worden, maakt hij de meerderheid en als hij iets niet wil, dan gebeurt het niet.
Charly Sheen spoort natuurlijk niet als hoofdrolspeler, maar dat kan hij zich permitteren.
De broer, en de vader van het jochie, is de loser van het stel, en altijd de onderliggende partij.

Zittend voor de TV vloog het me aan: Two and a half Man gaat over ons, over ons kabinet, over Mark, Maxime en Geert. Geert is het jochie van het stel, die eigenlijk de baas is. Maxime is de loser, met het CDA als onderliggende en ja-knikkende partij. Charly Sheen, ja, dat is natuurlijk Mark Rutte, het jongetje dat de baas mag spelen in Mickey-Mouse-land.
Als hij een paar vliegtuigen levert dan mag hij meepraten over Libië, maar als je aan een Amerikaan vraagt waar "the Netherlands" liggen dan kijken ze je aan en zeggen ze: "What's that?"

Two and a half Man, Nederland in een notendop.

1 opmerking:

  1. Elmira, leerkracht ZMLK moeder van Fien met down19 maart 2011 om 17:45

    Hij is weer goed. Gelukkig heeft de baas geen gebrek aan inspiratie en blijft er nog wat te lachen in deze barre tijden voor het (speciaal/passend) onderwijs! Ga zo door baas, dat deze dingen doen de mens goed.

    BeantwoordenVerwijderen