vrijdag 18 maart 2011

Mag het ietsje meer zijn?

Onze Mark let op de kleintjes. Ja, niet die waar wij op letten natuurlijk, de leerlingen in het speciaal onderwijs bijvoorbeeld, nee Mark let op de spreekwoordelijke kleintjes.
Als een kruidenierszoon en het gehoorzaamste jongetje van de klas.
Wat dat betreft lijkt hij wel een beetje op Jozef Geelman, kent u die nog?
Dat was het onhebbelijke zoontje van buurman Geelman uit Pietje Bell, altijd roomser dan de paus zullen we maar zeggen.
Mark/Jozef werpt zich namelijk op als meest gehoorzame oplettende ventje in de (schoolbankjes van de) EU. Hij is boos en tegen.
Tegen een mogelijke miljardenverhoging van de EU-begroting. Die zou volgend jaar namelijk met 6 tot 7 miljard euro stijgen als het aan Brussel ligt. En dat wil Mark/Jozef niet.
Heel Europa moet bezuinigen om de overheidsfinanciën op orde te krijgen en dan kan het niet zo zijn dat Brussel de uitgaven verhoogt, vindt Mark/Jozef.

Mark/Jozef heeft uitgelegd dat hij in eigen huis de financiën al aardig op orde heeft door de in zijn ogen economisch-productief minst interessante groep eens flink aan te pakken: alles wat jong of oud, ziek of gehandicapt is moet maar eens de buikriem aanhalen.
Een verhoging van de begroting, met name door landen die wél investeren in zorg en onderwijs, is voor hem onbespreekbaar.
"Niet acceptabel voor Nederland!", zei hij nog.

Met zijn jas al aan en zijn hand op de deurklink mompelde hij snel nog iets.
"Eh o ja,deverwachtekostenvoorhetonderhoudenhetgebruikvandeJointStrikeFighterstijgenooknaastde-aanschafkostenruimeenmiljard".
Als je het maar snel genoeg zegt dan is het minder erg, hè Mark/Jozef?

Sinds 2002 is het prijskaartje van aanschaf en onderhoud voor deze speeltjes met bijna 6 miljard gestegen! (lees hier)
Dat zijn aardig wat handen in de klas en aan het bed denken wij, als Pietje Bell, dan.
Maar ja, daar heeft ons braafste jongetje van de klas weer geen boodschap aan.

Die rijdt liever 130 met zijn speelgoedautootjes.

1 opmerking:

  1. en dan zijn we ook nog eens de grootste netto-betalers van de eu, we weten dat het geen enen donder uitmaakt of je het er niet mee eens bent, de europarlementariers geven zichzelf even per maand netto 3000 euro meer, oo ja en een onkostenvergoeding van 1500 netto ook nog, maar markie brult, wat heet, piept als een muis, en betaalt gewoon wat ie moet betalen, met onze centen

    BeantwoordenVerwijderen