zaterdag 19 maart 2011

Sorry, we zijn gesloten

"De onderwijsprofessionals" zien het erg helder.
Minister van Bijsterveldt echter ook. Wij van wijzijnverbijsterd zijn verbijsterd over zoveel inzicht in hoe het er in het onderwijs aan toegaat. Zie onderstaand bericht.

Minister Marja van Bijsterveldt wil sneller overgaan tot sluiting van zeer zwakke scholen.
‘Als blijkt dat een zeer zwakke school ondanks alle indringende waarschuwingen, aansporingen en hulpaanbod noch het onderwijsproces noch de leerresultaten weet te verbeteren, dan wijst het belang van de leerlingen mij een andere weg. Ik kan dan de school sluiten. Dat is ingrijpend, maar het belang van goed onderwijs voor elk kind staat voor mij voorop’, aldus de minister, die hiervoor met een wetsvoorstel komt.

Het ministerie meldt dat de onderwijskwaliteit, sinds het intensiveren van de aanpak van (zeer) zwakke scholen in 2009, fors vooruit is gegaan. Dat is volgens OCW te danken aan het werk van de inspectie, de zogenoemde vliegende brigades en ‘bovenal’ de inzet van de scholen zelf. Er zijn nu nog 53 (0,7 procent) basisscholen en 22 (0,8 procent) afdelingen in het voortgezet onderwijs zeer zwak. Dat is in het basisonderwijs een halvering en in het voortgezet onderwijs méér dan een halvering ten opzichte van 2009.

Schoolbesturen zijn zeer zeker bereid om kwaliteitsverbetering hoog op de agenda te plaatsen. Maar dit wordt een bijna onmogelijke opgave gelet op de eerdere miljoenenbezuinigingen en op de geplande bezuinigingen in het kader van passend onderwijs. Als de financiële kraan steeds verder wordt dichtgedraaid, keert de wal het schip. Hoeveel scholen zullen er in 2010 gesloten worden?


De minister ("onze minister") zegt , echt waar, lees het nog maar eens na.... "het belang van goed onderwijs voor elk kind staat voor mij voorop".
Zo'n zinnetje springt eruit. Het lijkt iets te zeggen over een persoon, over een politica. Alleen, hoe heet het nou ook alweer als je het ene zegt, en het andere doet? ooo ja, liegen, of hypocriet, of.... we kunnen er allerlei termen aan ophangen, maar feit is: het belang van goed onderwijs staat bij deze minister niet voorop voor ieder kind.
Goed onderwijs voor kinderen met een handicap of een beperking vindt ze namelijk van nul en generlei waarde, en daar hecht ze geen enkel belang aan.
Ze gaat 160 bijeenkomsten organiseren, en op ieder van die bijeenkomsten zal ze hetzelfde horen.
Als je enig belang hecht aan goed onderwijs voor kinderen met een beperking, gaan de bezuinigingen van tafel. Punt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten