woensdag 16 maart 2011

Het einde van de ambulant (artikel Trouw 16 maart 2011)

De begeleiding van zorgleerlingen op reguliere scholen verdwijnt grotendeels. Ambulant begeleiders vrezen vooral voor kinderen met problemen waar niemand last van heeft. "In de toekomst krijgen kinderen alleen begeleiding als er rook uit komt"

Lees hier het hele artikel.

1 opmerking:

  1. In het artikel over het 'Zeeuws meisje' heb ik als ouder al verteld waarom ambulant begeleiders onmisbaar zijn.
    Nooit, nooit, nooit opgeven is mijn advies aan ouders, ambulant begeleiders en leraren in het speciaal onderwijs.

    Zo werd onze zoon een paar jaar geleden afgewezen op bijna elke middelbare school. We gingen naar het adviesgesprek voor het VO, dat waarschijnlijk VSO zou worden. 'Juf X. heeft nog dochter op reguliere school Y. zitten. Lijkt ons erg geschikt voor jou', zeiden directeur basisschool en leerkracht groep 8 tegen ons kind. We gingen daar praten, AB mee. Meteen enthousiast en kijk, het gaat goed.

    Velen zitten in ongelooflijk zwaar weer en leerlingen worden nu geweigerd of dreigen hun plek te verliezen. Als ik een verhaal lees weet ik nu al dat ik drie dagen moet huilen. Het is zo veel verschrikkelijker en moeilijker dan drie jaar geleden. Laten we hopen op een CDA dat zich bekeert, op het vallen van de regering, op een linksere meerderheid in de Eerste Kamer, etc....ik realiseer me dat wij redelijk veilig zitten, al twijfel ik zeer sterk of onze zoon zonder AB kan.

    Ik denk aan al die leerlingen die veel minder geluk hebben. Ik denk aan hen en hun ouders en hoop op een wonder voor hen.....laten we niet, NOOIT opgeven.
    Staking??
    Lisette

    BeantwoordenVerwijderen