woensdag 16 maart 2011

Afscheid van Tom


In verband met de voorgestelde bezuinigingen en hun verbazing hierover, hebben de ouders van een oud-leerling de afscheidsbrief ter beschikking gesteld waarin de toespraak staat die de moeder van Tom heeft uitgesproken toen hij de school heeft verlaten.

"Nou daar gaan we dan!

Na 10 jaar gaan WE weg van de Mattheus. Het is duidelijk WE want we zijn alle 4 met jullie verbonden. Wat jullie voor ons betekenen is eigenlijk niet onder woorden te brengen, ik ga het toch proberen.

Na een inktzwarte tijd op peuterspeelzalen, Sophia en de Regenboog werd ons door de SARR geadviseerd eens contact op te nemen met de Mattheus.

Wat waren we onzeker over de toekomst! De toekomst van Tom zag er toen erg donker uit.

Jullie aanpak, houding en deskundigheid heeft ons er echter van doordrongen dat er wel! muziek in Tom zit en dat zijn toekomst allerminst grijs is maar alle kleuren van de regenboog! Hij was soms erg moeilijk maar jullie bleven in hem geloven al zonk bij ons de moed wel eens in de schoenen.

Nu gaat hij de wijde wereld in met een rugzak vol met dingen die jullie hem gegeven hebben. Hij is een stoere, vrolijke, lieve en gelukkige! knul geworden die iedere dag weer een feestje vindt. Dat was nooit gelukt zonder jullie tomeloze vertrouwen en geloof in Tom!

Het weggaan hier zagen we met zorgen tegemoet. Maar Tom ondergaat het als de normaalste zaak van de wereld. Sparta en vooral de boerderij zijn nu zijn leven en dat hebben jullie mogelijk gemaakt.

Onbetaalbaar en onvergetelijk zijn jullie!

Dank je wel.

TKAF"

5 opmerkingen:

  1. Ouders, zus en Tom, bedankt!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Brok in mijn keel...

    En Tom is een van de vele kinderen aan wie een stukje leven is teruggegeven door de professionele inzet van de Mattheusschool.

    Professioneel, maar vooral gedreven. Gedreven en altijd gelovend in 'ergens een stukje kunnen' van onze kinderen.In al onze kinderen schittert een ster. Wij zien ze elke dag.
    Wat vreselijk dat de politiek deze kinderen NIET wil zien schitteren.

    Aag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb Tom één jaar in de klas mogen hebben. Het is een kanjer! En juist voor kinderen als Tom is het speciaal onderwijs, wat nu door deze minister wordt uitgekleed, zo nodig om zich te ontplooien in de volste zin. Tom, heel veel succes! En ouders en zus bedankt voor het vertrouwen. Che (Rob)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij zitten nu 4 jaar met onze Yessie op de Tyltyl school en die gevoelens zijn zeer herkenbaar . Gedreven personeel altijd bezig je kind verder te helpen en zo goed mogelijk de wereld in te krijgen. Kijken naar de mogelijkheden ipv onmogelijkheden. Geweldig.
    Compliment voor alle mensen in het speciaal onderwijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In het kader van een "brusjes"dag heb ik de zus van Tom mogen interviewen. Wat een liefde en betrokkenheid! Alhoewel het natuurlijk niet altijd gemakkelijk is, werd Tom met veel liefde en zorg omringd. Voeg daar de betrokkenheid van school bij en je krijgt een geweldige volwassene: onze Tom! Want als ouders en school de krachten bundelen dan ziet de toekomst er, ook voor onze overige leerlingen, er beslist zonniger uit.
    We zijn allemaal trots op hem.

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen