dinsdag 22 februari 2011

Pas op de plaats

Beste lezer, wij van wijzijnverbijsterd zijn blij met elke steun die we krijgen uit het land, uit het veld en uit de school.

Na een dag of tien bloggen (met al bijna 20.000 pageviews!) wordt er vol verwachting uitgekeken naar de volgende bijdrage van CHE of van ondergetekende. Het is een sport om steeds nieuwe onderwerpen aan te boren, maar dankzij jullie bijdragen gaat dat steeds beter. Daarom: ga door, blijf lezen en laat ons niet in de steek.

De boze en gefrustreerde baas gaat op vakantie. Met pijn in het hart, omdat de strijd door moet gaan. In ieder geval tot 2 maart, maar ook daarna. We mogen pas opgeven als de strijd gewonnen is. Op Hyves en Facebook komen er ook steeds meer mensen, en die steun hebben we nodig. Maar voor degenen die de baas kennen: ik ga dit jaar ook weer NIET met pijn in het hart op vakantie, en daarom is het wat dubbel.

En: we are not alone....
Dat blijkt uit bijdragen uit Friesland, Noord-Holland en Limburg en vooral: daar wordt ook gestreden. Dat blijkt uit Twitter, Hyves, Facebook en uit alles wat er in het land gebeurt.
De boosheid, frustratie en onmacht is overal even groot.

Deze "pas op de plaats" is dus alleen voor DvB, en niet voor jullie.
Mail vooral naar info@wijzijnverbijsterd.nl, en we zullen steeds jullie bijdragen plaatsen.

2 opmerkingen:

  1. Tja op vakantie gaan in deze tijd. Er kan nog wel wat extra bezuinigd worden op de salariskosten. Die vakanties kunnen er nog wel van af dus er is nog ruimte. Laat het de minister of onze Fons maar niet lezen. Zij grijpen het gelijk aan voor een nieuwe ronde!! Je hebt het verdiend. De frustraties blijven na de vakantie ook nog wel. Misschien moet je maar eens een item maken met als titel Zijn onze kinderen tweede rangs burgers. Nou volgens ons kabinet in ieder geval niet. Ze worden met voorrang behandeld en mogen vooraan staan als het gaat om het "profiteren" van alle bezuinigingsplannen en die gaan veel verder dan alleen onderwijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jazeker, veel verder dan onderwijs. Zoals de CG-Raad aanstipt:
    - 2 miljard bezuiniging op de sociale werkvoorzieningen
    - PGB tarieven verlaagd met gemiddeld 30%
    - Bezuinigingen op dagbesteding en invoering van eigen bijdragen
    - Hoger eigen risico bij zorgverzekeringen en dreigende bezuiniging van 1,3 miljard op het basispakket.
    - Er wordt gemorreld aan de Wajong en Wmo.

    De rekening wordt niet alleen bij de kwetsbare kinderen in het onderwijs gelegd, ook de volwassen mensen met een beperking wordt een poot uitgerukt.

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen