woensdag 25 april 2012

De betrouwbaarheid van Marja

Kijk zo werkt het dus bij mevrouw van Bijsterveldt. Eerst richt je het gehele (passend) onderwijs te gronde door alles wat ooit is voorgesteld door de commissie Dijsselbloem en later geadviseerd door de eigen adviescommissie (ECPO) linea recta in de prullenbak te smijten (flink geholpen door de ministerfluisteraar Dingelstad die over een tijd weer fluitend aan het werk gaat voor een andere minister zonder verantwoording af te hoeven leggen!).

Daarna breek je een veelvoud van goede voorzieningen, die nodig zijn voor een succesvol onderwijs (ambulante begeleiding, de expertise die dadelijk nog veel meer nodig zal zijn in de reguliere klas) finaal af en gooit er een flinke bezuiniging tegenaan waarmee ook nog eens de leerlingen met een meest ernstige geestelijke/lichamelijke beperking of een gedragsstoornis keihard gepakt worden.

En voor alle mensen die ontslag wacht, beloof je een fooi om de ellende wat te verzachten (akkoord mobiliteit passend onderwijs) om die belofte gewoon niet te houden. Je treuzelt wat, en nog wat extra, terwijl de eerste gesprekken over plaatsing in het "risicodragende deel van de formatie" (groep van allen die ontslagen zullen worden) al geweest zijn en de ontslagbrieven al geschreven worden, om uiteindelijk na weken gewoon te weigeren het akkoord te ondertekenen
Zogenaamd omdat nu plots de bezuiniging onzeker wordt. De onzekerheid bij de mensen die gisteren en vandaag een ontslagbrief hebben ontvangen wordt echter alleen maar groter. Mede ook door deze arrogante houding van de minister: wel ontslag of niet, en is er nu wel een sociaal plan of niet. Ook de scholen weten nu niet meer wat te doen en hoe klappen op te vangen.
 

En deze mevrouw wil nu ook nog eens lijsttrekker worden van het CDA. 
Een gotspe: juist de vrouw die de afgelopen anderhalf jaar heeft aangetoond gespeend te zijn van enig inzicht, sociaal gevoel en empathische vermogens, van werkelijk alles wat men in het algemeen als "christelijk" ervaart en die omgaat met de onzekerheid van mensen zoals hierboven beschreven, zou de vlaggendraagster moeten worden van een christelijke partij?

Laten we wel zijn, natuurlijk is het ons om het even uiteindelijk: een ieder met een hart voor goed, optimaal onderwijs voor iedereen, ook voor de zwaksten of bijvoorbeeld juist hen die niet beantwoord worden in hun bovengemiddelde leervraag zou zich ondertussen die keer op het hoofd moeten krabben voordat hij of zij een stem uitbrengt op een partij die een vrolijk neoliberaal deuntje mee blies bij de afbraak. Sterker, iedereen zou wat ons betreft zich diep moeten schamen het neoliberale wanbeleid van Marja en daarbij het bij voortduring schofferende onbenul van de heer Elias te belonen met een stem de komende verkiezingen. En ja Ton, dat is inderdaad een stemadvies wat ons betreft.

Het moge uit alles duidelijk zijn, het is dat Wilders de stekker er vroegtijdig uittrok anders was mevrouw van Bijsterveldt vrolijk verder gegaan met haar asociale beleid. Zonder wroeging of twijfel op basis van christelijke grondwaarden. Mevrouw van Bijsterveldt is slechts betrouwbaar als technocraat die doet wat haar wordt opgedragen, "afgesproken is afsproken".
Wij van wijzijnverbijsterd zijn zeer benieuwd hoe deze bedenkelijke denktrant vorm geven gaat aan een nieuw elan voor het inmiddels gedecimeerd CDA. Wij wensen het weldenkend smaldeel onder leiding van onder meer Ab Klink en verschillende gewetensvolle leden van deze partij veel sterkte toe.

3 opmerkingen:

  1. Nee, en dan: "minister-president van Bijsterveldt" zeker, als buikspreekpop van Fons Dingelstad. Lache!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zal toch zeker niet gebeuren??????????

    BeantwoordenVerwijderen
  3. vrijdag 27 apr 2012
    van Bijsterveldt van Onderwijs meldt dat ze zich geen kandidaat zal stellen.

    BeantwoordenVerwijderen