vrijdag 27 januari 2012

SCHOKKENDE UITSPRAKEN?? ZEKER WETEN



Dit wordt de kortste bijdrage ooit van uw verbijsterde baas. Wat lezen we vandaag, na een demonstratie van 20.000 betrokken leraren?


"Uitspraken AoB-bestuurder schokken tweede kamer". 
Nou ja, een paar tweede kamerleden, want hoezo schokkend? Mag de waarheid niet meer gezegd? 


Ik zou veel meer willen stellen: 


 "Uitspraken Ton Elias schokken onderwijsveld". Ton heeft namelijk ("I told you so") vandaag een opiniestuk in de Volkskrant gezet met als titel: "Veel protesterende docenten leven in het stenen onderwijstijdperk". LEES HIER. Hij haalt weer eens ongenadig uit naar de leraren, zet ze wederom weg als een stelletje sukkels die geeneens in staat zijn om hun werk te doen.
En in de slotzin: "En we gaan niet voor de eerste de beste schreeuwpartij of actie of staking opzij". en ook nog: "Daarom proberen ze ook lastige maatregelen vooruit te schuiven, in de hoop op weer een nieuwe Ronald Plasterk die een miljard extra bij het onderwijs naar binnengooit zonder er iets voor terug te vragen". Over ongenuanceerd en schofferend gesproken.


Op een gegeven moment is het echt zo: dan denk je "ik ben er klaar mee"/

5 opmerkingen:

  1. Ik schreef het ook al op FB; Kircz is een held. Eindelijk iemand die zijn mond durft open te doen. En dat werd hoog tijd. Doodzonde dat alles achteraf weer zo nodig genuanceerd moet worden. Ik hoop echt dat er geen woord van teruggenomen word!

    En vergeet Veldhuizen van Zanten en Schippers niet. De uitspraken van deze dames zijn ook bepaald geen intellectuele hoogstandjes ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moeten we ons nu echt druk gaan maken over zo'n nitwit en brulkikker met totale non knowhow als Ton Elias ?
    Dit kabinet rammelt aan alle kanten van onkunde. Nog even en dan valt het vanzelf om...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Loes:
    Vandaag in het AD: Citaat van Tom Elias: "Ik ben razend, dit zijn mensen die met onze kinderen moeten werken. Het moet eens afgelopen zijn dat die niet weten waar de grens ligt. Ik ben het spuugzat!"
    Beste Tom, wij zijn al heel lang razend. Wij vinden ook dat het onderwijsveld de grens moet weten. Nou, die weten wij wel, de grens van jouw badinerende en beledigende uitspraken is nu wel bereikt. Wij zijn het spuugzat!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou niet graag met het kind van Ton willen werken.......
    Arm kind, je zal maar naar school moeten en de leerkrachten elke dag onder ogen komen terwijl je vader hen dagelijks schoffeert....

    BeantwoordenVerwijderen