dinsdag 17 januari 2012

Passend Onderwijs wordt een bureaucratisch gedrocht

Dat het 'passend onderwijs' zoals de minister en haar ambtenaren voorstaan inhoudelijk een grote ramp is voor met name de leerlingen (en ouders) en leerkrachten in het speciaal onderwijs (en let wel, dit is geen poëtische overdrijving!) en tevens het reguliere onderwijs in het algemeen, is nagenoeg bekend, denken wij.
Maar ook op het gebied van de bureaucratie moeten wij het ernstigste vrezen.

"Passend Onderwijs wordt een bureaucratisch gedrocht" kopt een artikel op de website van de VO-raad, waarin wordt geschetst hoe de ondoordachte plannen "tot Poolse landdagen (tussen de 100 en 200 deelnemers) bij de samenwerkingsverbanden, extra bureaucratie en besluiten op grote afstand van de werkvloer" leiden.

Wij concluderen hieruit dat de werkelijke reden tot het rigoureus invoeren van dit soort 'passend onderwijs', de bezuinigingen op korte termijn, op den lange duur zal leiden tot juist grotere problemen en veel grotere kosten. Zeker wanneer zal blijken dat alle criticasters (het gehele onderwijsveld en eenieder die enig verstand van zaken heeft) gelijk hebben gehad en het gehele stelsel weer zal moeten worden gekeerd.

Lees hier het artikel van de VO-raad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten