maandag 18 juli 2011

Nieuw op WIJZIJNVERBIJSTERD de VERBIJSTERDE ENQUETE


Beste lezers, nieuw op WIJZIJNVERBIJSTERD is de verbijsterde enquete.

Regelmatig zullen wij u keuzes voorleggen waarop u kunt stemmen. Vandaag in de eerste enquete natuurlijk HARM als keuzemogelijkheid, die willen we u niet onthouden.

ZEGT HET VOORT

6 opmerkingen:

  1. Het was nog even een moeilijke keuze, vooral met het zinnetje in mijn achterhoofd "u moet de groenten van Harm hebben", koos ik bijna voor Harm, omdat deze politicus me het meest aan het lachen maakt.
    Tja, maar het is toch beter om naar de inhoud te kijken en dan kies ik toch echt voor Manja!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als er animo voor is, jeuken mijn handen al om ook een paar leuke liedjes te verzinnen over deze dame van het CDA (haar achternaam is al heel bruikbaar; ik krijg er namelijk nu al uitslag van...................):

    De Stentor
    DEN HAAG/WELSUM - Het Tweede Kamerlid Sabine Uitslag (CDA) uit Welsum (gem. Olst-Wijhe) heeft zich de woede op de hals gehaald van veel mantelzorgers. Aanleiding is een column op de site zorgwelzijn.nl waarin ze schrijft dat ze zich op zondagochtend afvroeg of ze aan het 'mantelzorgen' was toen ze een eitje voor haar lief aan het bakken was.

    Op twitter was ze enige tijd het meest besproken onderwerp (trending topic) en de site van Zorg en Welzijn ging plat door de grote toeloop.

    Sabine Uitslag is woordvoerster voor de zorg voor het CDA en heeft regelmatig gezegd het op te willen nemen voor mantelzorgers. Dat uitgerekend zij de rol van mantelzorgers bagatelliseert is veel betrokkenen in het verkeerde keerlgat geschoten. De reacties op twitter variëren van 'de visie van Sabine Uitslag (CDA) op mantelzorg is een belediging voor alle (zwaarbelaste) mantelzorgers in NL en dient bestreden te worden (@curodamus) tot 'Wat een muts hè...' (@ervavon).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier een "gezellig" babbelstukje uit de column van Sabine Uitslag op zorgwelzijn.nl:

    Inmiddels ben ik in mijn speurtocht wel wat wijzer geworden. Mijn conclusie is dat we mantelzorg tegenwoordig kwantificeren en daarmee wordt datgene wat altijd vanzelfsprekend was opeens iets waar eisen en verwachtingen aan worden gesteld. Maar mijn boodschap is dat het juist hartstikke waardevol is als je de yogales moet afzeggen omdat je gaat koken voor een doodzieke vriendin. Veel mensen hebben het zo nog niet bekeken. Je bent waardevol als mens als je voor niets iets doet voor een ander. Dan is je zoon, je buurman of moeder van onschatbare waarde, die absoluut niet te kwantificeren is!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Rosanne, eeeeehhh, Sabine:

    Sabine, ik weet dat ik heel veel uitslag krijg
    Elke keer bij het lezen en mij doet 't pijn
    Want jouw mening waarmee jij ons niet verblijdt
    Wil ik liever liever liever liever lekker kwijt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ach, die arme Sabine had het allemaal niet zo bedoeld.............
    RtvOost:
    Tweede Kamerlid Sabine Uitslag is verbaasd over de ophef die is ontstaan over de column die ze heeft geschreven voor de website zorgwelzijn.nl.

    Uitslag wilde met de column juist aangeven dat mantelzorg zwaar is en dat mantelzorgers heel belangrijk werk doen. Veel lezers hebben dat niet zo opgevat, blijkt uit de reacties onder het verhaal van het CDA-Kamerlid. Mensen vinden dat ze het werk van een mantelzorger onderschat. Uitslag spreekt tegen dat ze niet weet wat een mantelzorger doet. Een oom van haar is mantelzorger, zegt het Kamerlid.

    TIP VOOR SABINE: Schrijf dan ook gewoon op wat je wel bedoelt!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Of ben je nu gewoon je eigen column aan het verdraaien en goedpraten omdat je geschrokken ben van de ophef en wil redden wat er te redden valt?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/2811116/2011/07/20/CDA-Kamerlid-bagatelliseert-in-column-de-mantelzorg.dhtml

    BeantwoordenVerwijderen