woensdag 18 mei 2011

Lege bank (Oplossingen voor thuiszitters)

Op allerhande manieren is het onderwijsveld creatief bezig op met name de leerlingen die vanwege een beperking of een specifieke leerbehoefte nergens geplaatst kunnen worden (ondanks rugzakje en dergelijke).
Eenieder met enig verstand van en gevoel voor onderwijs weet dat het een feit is dat er kinderen thuis zitten.
Dat dat natuurlijk onacceptabel is en dat daar wat mee gedaan moet worden staat buiten kijf.

Sommige scholen bewandelen wellicht minder voor de hand liggende en misschien onorthodoxe wegen. Andere scholen zoeken weer andere manieren. Alles om de misstand die nu al jaren onopgelost blijft en waar uiteindelijk veel leerlingen de dupe van zijn weg tegen te gaan, waar de beleidsmakers tot nu toe niet in zijn geslaagd.

De minister heeft tot nu toe steeds gesteld dat het 'passend onderwijs' er toe zou bijdragen dat het aantal leerlingen op de bank thuis drastisch verlaagd zou worden, maar tegelijkertijd zet zij bezuinigingen op dit 'passend onderwijs' in, die volgens deskundigen deze oplossing juist enorm frustreren.

Een artikel in het magazine School!, dat VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) gezamenlijk uitgeven, benadrukt het belang van een goede financiering van 'passend onderwijs' om het aantal thuiszitters drastisch te verlagen of zelfs tot nul te reduceren.

Lees hier verder over de discussie rondom deze leerlingen op de site van VOS/ABB en download hier het betreffende artikel.

1 opmerking:

  1. Vult allen de poll/peiling in die vandaag op de site van de Volkskrant staat!

    BeantwoordenVerwijderen