zaterdag 26 maart 2011

Eensgezind

Wij van wijzijnverbijsterd hebben hier al geschreven over de actiebereidheid van de onderwijsbonden. En herhalen het nog eens: als leerkrachten (met name in het primair onderwijs) bereid zijn om te gaan staken dan is er echt wat aan de hand.
Wíj nemen namelijk onderwijs en onze leerlingen wél serieus, mevrouw van Bijsterveldt, heer Zijlstra (en al die andere roeptoeters)! En laten ze juist niet zo makkelijk in de steek!

Nu heeft ook de PO-raad aangekondigd de doelstellingen van de actiedagen te onderschrijven (lees hier).
Hierdoor wordt nog eens temeer duidelijk hoezeer men zich verzet in het onderwijsveld: niet alleen de werknemers (de bonden) maar ook de raad die de werkgevers vertegenwoordigt zijn tot acties bereid.

Voor een regering, die zegt een regering te zijn voor iedereen, eensgezind, zou het natuurlijk een teken aan de wand moeten zijn dat juist deze twee kanten van het onderwijsveld zich verenigen. Hoe eensgezind wil je het hebben?
Opvallend is dat dit overigens nog bij een heleboel andere maatschappelijke disciplines te onderkennen is: eensgezindheid tussen de werknemers en werkgevers (of de leidinggevenden). De zorg, de politie, kunstensector, etcetera, etcetera.

Een regering voor iedereen? Blijkbaar juist niet. Een regering die uiteindelijk zowel werknemers, werkgevers en ook hen waarvoor die beiden aan het werk zijn tegenover zich vindt, is géén regering voor iedereen.

Die zit er alleen maar voor zichzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten