donderdag 24 februari 2011

Voor 2 maart (deel 1)

Nog steeds komen wij collega's tegen die denken dat het allemaal wel mee valt.

De lezers van dit blog weten ondertussen dat dit natuurlijk in het geheel niet het geval is.
Nog niet iedereen is doordrongen van de ernst van de situatie, jammer genoeg.

Wij van wijzijnverbijsterd wel en willen daarom de komende dagen duidelijk uiteenzetten hoe komende woensdag de plannen tegen gehouden kunnen worden door op de juiste partijen te stemmen tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten (en indirect de Eerste Kamer). Tevens brengen wij gewoon doodleuk stemadviezen uit.

De PvdA bijvoorbeeld is bij monde van Job Cohen zeer helder. Tijdens een campagnebijeenkomst in Tilburg hekelde Cohen opnieuw de bezuiniging van het kabinet op het passend onderwijs en met name het speciaal onderwijs.
Deze bezuiniging van 300 miljoen euro is wat Cohen betreft één van de eerste maatregelen die de PvdA wil blokkeren in de Eerste Kamer. Duidelijker kan hij dus niet zijn over de door ons als rampzalig en misdadig bestempelde bezuinigingen op onze kwetsbare leerlingen.

Het moge duidelijk zijn dat Job's PvdA in deze in ieder geval van ons van wijzijnverbijsterd het "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd" opgestempeld krijgt. Op zoek naar andere goede alternatieven? Houd dit blog in de gaten.

3 opmerkingen:

  1. Hallo ,
    Als ze in het speciaal onderwijs alle bestuurders-salarissen terug brengen tot normale proporties en de vergoedingen voor vergaderingen aanpassen tot de normale proporties en de hoeveelheid onderwijsmanagers in verhouding brengen tot het aantal werkelijke leerlingen....dan hebben ze de hele bezuinigingsoperatie er al uit!!!!
    De vraag is of al deze mensen bereidt zijn om tot deze acties over te gaan!!! En dan af te blijven van alle zorg en begeleiding en onderwijshulpmiddelen die nodig zijn om het "recht van het krijgen van adequate onderwijs voor alle leerlingen( dus ook zorgleerlingen/ rec leerlingen)"te behouden.

    Ik hoop dat dit bericht leidend wordt: ook bij de ministers en staatssecretarissen van onderwijs...maar ook bij volksgezondheid en binnenlandse zaken en sociale zaken en alle andere ministeries.
    Want ook bezuinigingen bij gezondheidszorg en sociale zaken doen dadelijk zware schade om onze kinderen een veilige, gezonde en reeële toekomst te geven waarin ze waardevol voor onze maatschappij kunnen zijn en daarin gelukkig kunnen worden.
    groetjes Nanno

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt mij dat een stempel van goedkeuren ook zeker naar de SP dient te gaan. Roemer, als onderwijsman zelf heeft zich al diverse keren duidelijke uitgesproken tegen de a-s0ciale bezuinigingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Jan Wouter
    Dit was pas deel 1 Jan, binnenkort nog meer stempels van goedkeuring. Ik kan alvast verklappen dat het toevalligerwijs allemaal om oppositiepartijen zal gaan. Als zo'n stemadvies mag van Ton met de bon ton tenminste. Alhoewel, ook als het niet mag ;)

    BeantwoordenVerwijderen