vrijdag 9 maart 2012

'De samenleving betaalt toch de rekening'

„Het is heel simpel. Minder aandacht en begeleiding betekent meer gedragsproblemen. En wie geen toekomstperspectief heeft, komt eerder in aanraking met criminaliteit en zorg. Uiteindelijk betalen we als samenleving toch de rekening.”

Zo eindigt het artikel op de website van BN De Stem over speciale basisschool De Spreekhoorn in Breda.

En eigenlijk is het een bekend verhaal. Vaker gehoord en net zo schrijnend.
En natuurlijk een meer geloofwaardig tegenwicht voor die enorme hoeveelheid scholen die volgens kamerlid Ferrier zo hartverwarmend de bezuinigingen toejuichen.
Wij zijn er nog naar op zoek en hebben ze nog niet gevonden, maar wie weet, misschien is er inderdaad een school, die het onderwijs aan leerlingen met een beperking met twee vingers in de neus en toch ook nog eens met 30% minder personeel en flink vergrote klassen, alleen maar een zegening vinden.
Of dit dan scholen zijn waar ook daadwerkelijk onderwijs wordt gegeven wagen wij hier dan wel te betwijfelen. Eerder zal iedereen in de groep de gehele dag wat aan fröbelen, kleuren of puzzelen. Gezellig zoals vijftig jaar terug.

Maar enfin, gelukkig is de Spreekhoorn niet zo'n school, maar een onderwijsplek waar de leerlingen werkelijk 'passend ONDERWIJS' krijgen.

Het is te hopen dat ook dit verhaal opgepikt zal worden door de leden van de Eerste Kamer die zich niet laten leiden door de politieke waan van de dag, maar die daadwerkelijk nadenken over de gevolgen van bezuinigingen op nog door te voeren herzieningen en de herzieningen zelf. Niet alleen voor de dag van morgen maar juist ook voor de langere termijn.

Lees hier het artikel.

1 opmerking:

  1. Ik zou het inspectierapport wel eens willen lezen van die scholen die de bezuinigingen "hartverwarmend" toejuichen.
    En wat een inhaalslag moeten ze maken bij invoering van de wet op de kwaliteitsverbetering......

    BeantwoordenVerwijderen