woensdag 7 maart 2012

Boze en gekwetste ouders naar aanleiding van ongefundeerde en schofferende uitspraken van Dhr. T. Elias


Bij het kamerdebat van afgelopen dinsdag 6 maart zijn uitspraken gedaan door Dhr. Elias die voor vele ouders en hun kinderen als uitermate kwetsend, ondoordacht en ongenuanceerd zijn ervaren.
Dat deze ouders dit niet zullen accepteren zal duidelijk worden uit een door hen opgestelde brief aan de leden van de Tweede Kamer.
U kunt de brief hier lezen.

1 opmerking:

  1. Stukje uit de spreektekst van Ton Elias van 6 maart, zo te vinden op zijn eigen website:
    Wat dit laatste betreft: dit kabinet investeert in de professionalisering van leraren. Dat deden we sowieso al, maar de leraar moet ook beter leren omgaan met verschillen in de klas. Een willekeurig voorbeeld: een leerling met Asperger die thuis duidelijke structuur krijgt, en in de klas soms niet aanspreekbaar is, omdat de docent niet weet dat het belangrijk is het kind recht aan te kijken en toe te spreken en zonder beeldspraak opdrachten te formuleren. De lerarenopleiding moet hier fors op inzetten. Kan de minister een beeld schetsen hoe snel dit zal gaan? Hoe komt de professionalisering er verder uit te zien?

    Pardon, een Asperger kun je wel recht aankijken, maar die kijkt je vaak niet graag in je ogen terug, Ton! Wat een klinkklare nonsens staan er in die tekst. En er staan er nog veel meer in..............

    BeantwoordenVerwijderen