woensdag 15 februari 2012

Uitstekende televisie! Waarom Passend Onderwijs zo nog niet past.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen buiten het speciaal onderwijs, die begrijpen dat deze vorm van onderwijs een zeer bijzondere expertise en instelling vraagt, die niet even met een paar middagen een cursusje "passend onderwijs" verkregen kan worden. 300 miljoen bezuinigen en het ondoordacht versneld doorvoeren van plannen met enorm veel haken en ogen is niet alleen een enorme domme vernietiging van kennis maar leidt tevens tot zeer onwenselijk gevaarlijke situaties. Binnen het speciaal onderwijs vanwege het wegvallen van voldoende begeleiding, binnen het reguliere onderwijs door de te grote groepen en te weinig expertise terwijl nu de groep van leerlingen met zeer specifieke problematiek juist daar groter zal worden.

Over dit aspect maar ook over het feit dat juist bezuinigingen op leerlingen met een beperking een terugkerend verschijnsel is (er wordt wat makkelijker gesold met deze allerzwaksten) was vandaag een uitstekend geïnformeerde uitzending van "Middagmagazine" te zien bij het NTR.
Een keer een duidelijk en ter zake doende weerwoord op de totaal ongerichte en onkundige uitspraken van de Eliassen en Beertema's van deze wereld.

Zie hier de uitzending nogmaals op uitzendinggemist.nl

1 opmerking:

  1. Kijk een duidelijk stuk in duidelijke gewone Nederlandse taal...Goed hoor!

    BeantwoordenVerwijderen