woensdag 22 februari 2012

Tandem als metafoor (actie 5 en 6 maart)

Af en toe vergeten wij nog wel eens dat wij van wijzijnverbijsterd maar een klein clubje met weinig tijd zijn en zo missen wij in alle drukte nog wel eens belangrijk nieuws.

Bijvoorbeeld dat van de natuurlijk tot de verbeelding sprekende actie "NIET VOOR NIETS OP DE FIETS".
Dit initiatief van de scholen van Stichting ZML Twente/Oost Gelderland bestaat er uit dat het protest wordt uitgedragen op de fiets naar Den Haag. En dan niet zomaar een fiets maar een tandem.
Waarom een tandem? Welnu, zoals de organisatie schrijft op haar website "(staat) de metafoor van het fietsen met een tandem (...) symbool voor de kernwaarden van het Speciaal Onderwijs: leerlingen voortdurend blijven motiveren om te participeren in onze maatschappij. Om dit doel te bereiken is wel de nodige begeleiding noodzakelijk. Begeleiding die in de knel komt door de bezuinigingsmaatregel".

Duidelijker kan niet, denken wij hier. Maar ja, de minister heeft een dienstwagen met chauffeur en meerdere kamerleden van de partijen van de gedoogcoalitie rijden liever 130 kilometer, en dat gaat je niet lukken op een tandem. Vraag is dan natuurlijk of de metafoor ook overkomt.

Hoe dan ook, de tocht begint op 5 maart en het peloton zal op 6 maart op het Binnenhof finishen. Hiermee sluiten zij aan op de landelijke protestactie.

Lees hier het persbericht van deze actie en download hier de flyer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten