zondag 29 januari 2012

Harm Beertema is definitief en volledig de weg kwijt

Al surfend over internet komt uw verbijsterde baas op VK.nl (Volkskrant0 een stuk tegen van onze grote vriend Harm Beertema, woordvoerder onderwijs van de PVV en erkend nitwit op het gebied van onderwijsbeleid. U kunt het artikel HIER lezen.
Onze Harm had deze tekst uit willen spreken tijdens de manifestatie in Utrecht, afgelopen donderdag, maar hij was niet welkom. 


VIND JE HET RAAR?


Als u deze tekst gelezen heeft, zult u waarschijnlijk in dezelfde gemoedstoestand verkeren als ik: verdwazing, verbazing, woede, afschuw en misschien nog wel een paar.
We wisten al dat Harm zich, als een echte PVV-er, van alles permitteert. Hij schreeuwt, roept, beledigt en schoffeert alsof het een lieve lust en een hobby is.


Hij zegt en beweert in dit stuk een heleboel dingen die werkelijk alle perken te buiten gaan. En uw verbijsterde baas is even een "verbijsterde en ontzette baas" omdat het allemaal maar kan. Je kan dit soort dingen maar roepen zonder dat je tot de orde wordt geroepen, je mag en kan talloze onwaarheden verkopen, gekke dingen roepen, en dat mag allemaal maar omdat je toevallig de hoofdsufferd van de PVV bent op onderwijsgebied. Harm heeft dus nog nooit wat gepresteerd. Ja, we weten het, hij heeft op een zwarte school in Rotterdam-Zuid gewerkt. Maar dat is het dan.


Hij is lid van de PVV. De partij die gedoogt, achterover zit, af en toe wat twittert, maar die NOOIT verantwoordelijkheid neemt. En wat zegt gekke Harm in dat artikel? daar komt ie: 


"Maar nu staan ze hier stoer te doen, samen met de SP die alwéér gratis ballonnetjes uitdeelt. Gratis luchtballonnen, dat is de bijdrage aan het onderwijs van de oppositie. Van de SP die nog nooit regeringsverantwoordelijkheid heeft aanvaard". 


Goh, dat zegt een PVV-er die al helemaal geen enkele verantwoordelijkheid aanvaard. Je moet maar durven.


Een van de stellingen in dat artikel van Harm is dat de leraren zich nooit hebben laten horen toen er allerlei onderwijsvernieuwingen zijn doorgevoerd. We zullen het nog eena aan Harm uitleggen: Harm, kijk: DE OVERHEID, DE REGERING DUS die bepaalt het onderwijsbeleid. Die hebben eisen gesteld aan de hoeveelheid lesuren en aan de inhoud van de vakken. Daar zijn de scholen vervolgens op gecontroleerd. Nu net doen of dat de schuld van die leraren is, dat is voorzichtig gezegd niet helemaal waar.


Harm fulmineert zich 3 slagen in de rondte over de "overhead" en de "onderwijsbestuurders". Voor het gemakt gooit hij alles op een hoop en roept dat "ze op studiereizen naar Brazilië, Shanghai en Singapore gaan". Dan gaan ze zeker achter die Tweede Kamerleden aan die op "werkbezoek" gaan.


Uiteindelijk, zegt Harm, gaat het om 12 minuten onderwijstijd per dag meer. Daar moeten ze niet over zeuren. Nou is volgens Harm aangetoond dat meer geld naar het onderwijs niks oplevert. Tegelijk is er NERGENS aangetoond dat meer tijd voor het onderwijs wel wat oplevert.
En we weten het, Harm: leraren hebben zat vakantie, lopen de kantjes er vanaf, maken zich druk om de verkeerde dingen, leggen verkeerde prioriteiten en ze laten zich voor een politiek karretje spannen van hun werkgever, hun bonden en de oppositie.
Want de oppositie is natuurlijk de kwade genius. Die heeft het land en het onderwijs naar de knoppen geholpen. Volgens Harm dan. Hij vergeet voor het gemak dat het CDA er bijna altijd bij was: hun gedoogpartner waar ze alles voor kunnen bepalen.


Harm, alsjeblieft. Ben je nog geen 65? Mag je niet met de VUT of met prė-pensioen? Je permitteert je nogal wat, je roept, schoffeert en kwetst er op los als een kakelende nitwit. weg, af, bemoei je er niet mee.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben verbijsterd over jullie reactie.
    Hij heeft wel degelijk gelijk dat er luxe studiereizen plaatsvinden. Bovendien is hij een onderwijsman met ongeveer 25 jaar ervaring.
    Voor alle duidelijkheid; ik ben geen PVV-er, maar deel wel zijn frustraties t.a.v. het onderwijsbeleid, alhoewel, beleid????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als alle problemem op te lossen waren door 12 minuten meer onderwijstijd dan zouden leerkrachten (en alle anderen die werken in het onderwijs dit van harte toejuichen). Helaas gaat dat niet. Mocht Dhr Beertema en 'Anoniem' dit niet begrijpen dan nodig ik ze graag uit om terug in de schoolbanken te komen zitten.

    BeantwoordenVerwijderen