maandag 24 oktober 2011

Manifest "instemmingrecht ouders in het onderwijs"



Te lezen op de site van de CG-Raad:

" De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bereidt een nieuwe wet voor:
de Wet op het Passend Onderwijs. Deze wet verplicht schoolbesturen in 2012 om elke aangemelde leerling een 'passend onderwijsarrangement' aan te bieden.
Dat mag ook een andere school zijn.
De minister heeft laten weten dat hierbij geen instemming van de ouders nodig is.

De CG-Raad verzet zich tegen dit uitgangspunt "
.

Vindt u het ook op zijn minst een raar idee dat ouders blijkbaar niet meer hoeven mee te beslissen over de juiste onderwijsplek voor hun eigen kind ??
Teken dan ook het Manifest "instemmingrecht ouders in het onderwijs", te vinden via de site van de CG-Raad of onderteken direct via deze link op de site van het platform VG

2 opmerkingen:

  1. fijn idee dat je als ouders dus lekker aan de zijlijn wordt gezet of buiten spel of niet belangrijk genoeg. Who cares, de minister in ieder geval niet. Nou bedankt.
    Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is gewoon een symptoom van een vooroordeel over ouders, zonder dat gekeken wordt naar hun enorme inzet en kennis van hun eigen kind. Wij ontzeggen onszelf alles omdat ons kind bij elk beetje onrust in het leven niet meer naar school kan. Ook hebben we al heel wat opvoedtrainingen gedaan. Een keer ging mijn moeder ook mee naar een cursus. Zij wist te melden dat we een en ander prima toepassen. Dat zorgt er net voor dat je kind nog thuis kan blijven wonen, maar de symptomen verdwijnen niet. Dat schijnt echter de regering wel te denken.

    BeantwoordenVerwijderen