dinsdag 14 juni 2011

Overhandiging "Hoop en vrees"

Verhalen van Ouders
Zo maar een stukje uit "Een brief aan Floris", een van de indrukwekkende verhalen uit het boekje "HOOP en VREES".

"Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en kunnen we ons nauwelijks meer voorstellen dat we destijds zo’n verdriet hebben gehad. Je bent het zonnetje in huis. Je hebt een prominente, misschien wel centrale plek, in ons gezin. Je broer (17) en zus (15) zijn dol op je en vinden het vanzelfsprekend dat jij extra zorg nodig hebt en dragen daar ook hun steentje aan bij. Jij hebt ons leven inderdaad veranderd… maar alleen in positieve zin: jij hebt het leven van ons allemaal voorgoed verrijkt… Ik geloof oprecht dat we er betere mensen van zijn geworden. We houden zielsveel van je."

Het boekje zal door de ouders die de verhalen hebben geschreven op 21 juni aanstaande worden aangeboden aan de vaste kamercommissie Onderwijs. Jeroen Dijsselbloem (PVDA) heeft zich er enthousiast hard voor gemaakt dat deze overhandiging nog plaats kan vinden voor de behandeling van het wetsvoorstel "Passend onderwijs" op 22 juni. Daarvoor verdient hij ons (niet al te vaak verleende) "goedgekeurd door wijzijnverbijsterd".

We gaan er natuurlijk voor dat het blauwe boekje tijdens het debat minimaal éénmaal zichtbaar is. Op 21 juni (de dag voor het debat dus) zullen we precies 150 boekjes achterlaten bij de overhandiging. Zodat uiteindelijk niemand zeggen kan niet geweten te hebben wat de plannen van dit kabinet betekenen voor leerlingen en hun ouders.

2 opmerkingen:

  1. Goede actie!! Keihard nodig. Want hebben jullie vanavond bij de EO (Uitgesproken) mevrouw Ferrier gezien, die zich presenteert als weldoener voor thuiszitters??
    AnnaPO

    BeantwoordenVerwijderen