zondag 19 juni 2011

"HOOP EN VREES" op RTV Rijnmond: Ouders spreken zich uit

Natuurlijk zijn er dan ook lieden, van enig empathisch vermogen gespeend, die hun schouders ophalen en meteen in de commentaren roepen dat nu eenmaal iedereen moet bezuinigen (o ja, van wie?) en van "jammer dan", maar voor de meeste weldenkende mensen die de neo-liberalen in Den Haag niet kritiekloos nawauwelen, zullen de verhalen uit het boekje "Hoop en Vrees" voldoende reden zijn om hele grote vraagtekens te zetten bij de ramkoers die onze regering heeft ingezet wat betreft Speciaal onderwijs.

Gisteren werden enkele ouders geïnterviewd door RTV Rijnmond om hun verhaal te houden.
Onder de titel "Ouders protesteren tegen bezuinigingen met boek over kinderen" zijn de verschillende interviews nu op de site van RTV Rijnmond te beluisteren, maar middels de technieken van het internet dus ook hieronder:

20 juni 2011 - Ouders protesteren tegen bezuinigingen met boek over kinderen by rtvrijnmond

20 juni 2011 - Elmira Lijten vertelt over haar dochter Fien by rtvrijnmond

20 juni 2011 - Luise Siswerda vertelt over haar dochter Sabine by rtvrijnmond

2 opmerkingen:

  1. Beste mensen, heb jullie bijdragen op RTVR gehoord en stukken van het boek gelezen. Heb het pas net ontdekt. Geweldig. Goed om te horen en zien dat ouders van de Mattheusschool ook in verzet komen. Mijn (stief)zoon Pablo Schrader zat van 1992 tot 1-4-1998 ook op de Mattheusschhol, in het auti klasje.
    Zelf ben ik inmiddels (dank zij mijn pensioen) actief geworden als (vrijwilliger) belangenbehartiger, dwz voorzitter Platform VG Rijnmond. Samen met andere organisaties, zoals Per Saldo zijn we net als jullie in verzet tegen de regeringsmaatregelen die de zorg kapot maken. A.s donderdag 23-6 een grote demonstratie in Den Haag, zie vooral de uitstekende website van Per Saldo voor meer info. Als jullie contact met me willen hebben: keesmarges@gmail.com of 0622104065. Veel succes en wat een mooie website.
    Kees Marges, ouder van een ernstig verstandelijk gehandicapte en zwaar autistische zoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste ouders,
    Petje af, niet alleen voor de prachtige en ontroerende verhalen maar ook voor jullie inzet. Prima interview, hopelijk schudden we met elkaar de media wakker en komt heel Nederland in verzet tegen deze afbraak van voorzieningen.

    Loes

    BeantwoordenVerwijderen